Advies nieuwe kamerthermostaat Nefit HR Combi 21

Max Plantiac

  • #1
Hallo

Wij hebben een comb-ketel van Nefit HR Combi 21 van 1994. Door storingen werd ons geadviseerd onze oude Honeywell-thermostaat te vervangen. Ik zoek nu een nieuwe kamerthermostaat. Mijn vraag is of ik hiervoor een Nefit Moduline 100 kamerthermostaat kan gebruiken. In de handleiding van de Moduline 100 staat dat de Nefit cv-ketel uitgerust moet zijn met een universelebranderautomaat (UBA1, UBA1.5 of UBA3). Ik kan dat niet zo gemakkelijk vinden of onze ketel hiermee is uitgerust. Kan iemand mij hiermee helpen?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Op uw ketel zit een Logica branderautomaat, hierop kan alleen een aan/uit thermostaat worden aangesloten. De moduline is een modulerende thermostaat van Nefit voor de nieuwere ketels van Nefit.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #3
Ik vraag me af welke storing het verantwoord uw kamerthermostaat te vervangen?

graag meer uitleg,,, en evt wensen.

mvg.
 

Max Plantiac

  • #4
De "storing" is het volgende. Ik heb 3 keer de situatie meegemaakt dat bij het omhoog draaien van de kamerthermostaat de cv-ketel niet aansloeg. 2 Keer heb ik een storingsdienst erbij gehad die hebben de ketel bekeken en ook de kamerthermostaat. Ze concludeerden dat het met de ketel prima in orde was en konden niets vinden.. 1 Keer heb ik het stopcontact eruit gehaald en opnieuw opgestart. Na ongeveer 20 minuutjes sloeg toen de ketel weer aan.

Op basis van deze situatie wordt de kamerthermostaat verdacht. Het is een oude honeywell met een draaischijf die met de bouw van het huis geplaatst is.

Ik zit nu in de situatie dat ik de kamerthermostaat wil gaan vervangen met een simpele aan/uit kamerthermostaat. Maar omdat het een oudere type is heb ik geen idee welke hiervoor het geschikst is als leek. Het is nu al een stuk duidelijker geworden.

Of geeft mijn beschrijving reden tot een andere situatie?

Bedankt voor de reacties tot nu toe. Ik schijn een patent te hebben op vage storingen voeg daarbij toe 2 linkerhanden en een leek voor techniek.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Iedere 24v aan/uit thermostaat is te gebruiken.

modulerend gaat niet op u toestel.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
En volgens mij kan je ook gewoon iedere batterij aangedreven klokthermostaat gebruiken.
 

Max Plantiac

  • #7
Ik heb mijn oude kwikthermostaat vervangen door een honeywell day/night timer. Een collega het zijn oude cv vervangen en een nieuwe modulerende thermostaat hiervoor. Alles werkt nu toppie, tot nu toe.

Wat mij betreft kan hier een slotje op.

Bedankt voor alle reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu