Nieuwe CV ketel aankoopadvies gevraagd

Rienk

 • #1
Ik wil graag advies wat de beste ketel is qua prijs kwaliteit zuinigheid verhouding. We hebben een 15 jaar oude woning, met vloerverwarming (gefreesd) en nog 1 radiator in de woonkamer.
De woning is goed geïsoleerd, met overal dubbel glas. Het is een twee onder 1 kap woning.

Weet iemand hier iets verstandigs over te zeggen?

Daar komt nog iets bij..... we hebben nu de ketel op zolder staan/hangen en we bouwen een bijkeuken. Is het verstandig om de ketel in de bijkeuken te plaatsen, of heeft dat geen enkel nut.

Vriendelijke groet,

Rienk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mik

  • #2
  Ketel kan gewoon op zolder blijven hangen, dan hou je in je nieuwe aanbouw nog lekker de ruimte.

  Advies over welk merk ketel kunnen we helaas niet geven, we mogen ons nog positief nog negatief uiten over de merken cv ketels die er zijn.

  Informeer bij kennissen en vrienden wat voor een merk of type hun hebben hangen en hoe deze bevalt, en anders de installateurs in de buurt.
   

  Rienk

  • #3
  :D Mag ik vragen waarom dat niet mag? :wink:

  Advies in de trant van een HR, die moet voldoen aan die en die eisen zijn vast niet verboden, toch? En een prijsindicatie?
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  De reden is dat de forumleiding dat niet wil, omdat op het moment dat ketel A van merk A aanbevolen wordt, merk B daarover valt en het forum daar problemen mee kan krijgen.

  Daarbij komt dat iedere installateur/monteur zijn voorkeursmerk heeft en dan wordt het al gauw een welles-nietes spelletje.

  Om die reden geven de forummedewerkers geen aanbevelingen over welk merk aan te schaffen, en zullen hun best doen ook geen nadrukkelijk negatief beeld te vormen.

  Een gericht advies over welk soort ketel is natuurlijk geen probleem, alleen is er dan wel een uitgebreide informatie over de situatie nodig.

  Alleen het gegeven dat er vloerverwarming is en één extra radiator is wat weinig om te adviseren welk soort ketel geschikt is! Daarvoor is een capaciteitsberekening nodig en HR/VR hangt ook van huidig energieverbruik ed af.
   

  Rienk

  • #5
  Oké, ik zal de adviezen ergens anders zoeken!
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Als u een combiketel wilt aanschaffen kan het wat verbruik betreft behoorlijk wat schelen wanneer u de ketel zo dicht mogelijk bij de grootste warmwatergebruiker (b.v. keuken) hangt.
   

  Marnix

  • #7
  Oké, ik zal de adviezen ergens anders zoeken!
  Informatie inwinnen op diverse vlakken is altijd verstandig !

  Let op dat wanneer je bij (bijvoorbeeld) installateurs informeert de ene installateur, zoals hier al is aangegeven, voorkeur (lees: meer kennis of marge) heeft voor merk a en de andere weer meer verdient aan merk b. Hou dit in je achterhoofd.

  Het is dus erg lastig om een betrouwbaar en objectief antwoord te krijgen, tenzij je hele specefike wensen hebt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu