Advies mbt radiator

Nello

  • #1
Goedeavond,

Graag wil ik een radiator erbij gaan hangen en heb toch nog even een vraag mbt wat verstandig is. Het is een jaren 30 huis en de buizen zijn zichtbaar en liggen parallel aan de muur. Ik heb nu een enkel haakse kraan erbij gekocht maar twijfel of dat de thermostatische functie wel goed werkt als ik het monteer zoals ik in gedachte heb ivm de positie boven de aanvoerleiding. Wellicht beter om dubbel haaks te doen waardoor deze kraan haaks op de leidingen komt te zitten? Andere optie is om de knop bovenaan te monteren maar dat doe ik liever niet in dit geval ivm de buis die dan omhoog loopt.

Heb de situatie zo goed mogelijk proberen te tekenen. Totale ruimte is 87 cm tot aan vensterbank. Minus radiator van 60cm houd ik in de hoogte 27cm ruimte over. Leidingwerk zit er nog onder.

Aansluiting op radiator komt op 76mm uit de muur. Huidige aanvoer buis ligt op 55 mm uit de muur.

Stel ik hang de radiator op 10cm onder de vensterbank en bij gebruik van een haakse kraan. Dan loopt de radiatorknop dus parallel aan de aanvoer leiding en zo'n 13cm erboven.

Wat is hier het meest wenselijk?

Alvast bedankt.

Groet Niels

Bovenaanzicht.png vooraanzicht.png
 

Nello

  • #2
Een andere optie, en een die misschien uiteindelijk wel mijn voorkeur heeft maar waarbij het allemaal vrij krap wordt, is vanaf de onderkant aansluiten en radiatorknop bovenaan (enkel haaks). Dan moet hoogte T stuk (28 15 28) wat boven de radiatorbuis uitkomt, +2x knie + moer op radiator niet hoger zijn dan 9cm. Dat lijkt wel heel krap te worden helaas....

Of buigen maar zou ik dat halen met de ruimte die ik heb?

Hmmm en dan heb ik geen voetventiel dus dit is ook geen wenselijke oplossing lijkt me.
 
Laatst bewerkt:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Paar stukken (witte) buisisolatie en de kraan heeft geen last van de leidingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu