Nieuwe ketel, advies aub

Pentagon0873

  • #1
Aangezien ik al maanden ben aan het klooien met de Radson HR 3560 (zie mijn andere vraag) ben ik aan het overwegen hem her raam uit te gooien en een nieuwe te hangen.

Nu wil iik een vergelijkbare ketel hangen, maar hij kan absoluut niet gorter zijn dan de Radson en dan vooral de diepte van 375 mm kan niet groter. Aan de hoogte (10cm) en breedte (30cm) heb ik wel ruimte om eea te monteren.

Nu is mijn oog gevallen op Remeha, enwel:

Remeha - Avanta 35C CW5 of de Remeha - Quinta 35c

Wat is het verschil tussen deze 2 ketels?
Het gaat me om de inbouwmaat, de Avanta is beduidend kleiner om op te hangen, en heeft iets minder water afgifte per minuut, en is een beetje goedkoper.

De Quinta 35c wordt geadviseerd (installateur en andere "kenners" )
 

Fiesiekus

  • #2
Aankoopadviesen gaan buiten het doel van dit forum om.
 

Pentagon0873

  • #3
Het gaat met niet om de "verkooppraat" maar wat het verschil is tussen de twee ketels, aangezien ik niet veel verschillen kan ontdekken heeft iemand met meer ervaring wellicht een doorslaggevend argument.
 

Red

  • #4
Naast de inbouwmaat, kun je je ook afvragen hoeveel vermogen je eigenlijk nodig hebt en hoeveel heetwater.
 

Pentagon0873

  • #5
35 kw is de huidige ketel, veel minder moet ik niet hebben, eerder iets meer, aangezien we een verbouwing hebben gedaan, maar anderzijds, koud heb ik het nog niet gehad (ook niet bij de temperaturen van afgelopen maand),uiteraard wel als de ketel niet in storing lag.......-)

Hoeveel tapwater de huiidige ketel geeft van 60 graden weet ik niet, maar ik neem aan dat 9l/m 60 graden voldoende is voor een huishouden met 4 personen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Zowel de quinta als de avanta die u noemt zijn minder dan 35kw. Ze zitten rond de 30kw. u moet zich echter afvragen of u wel echt 35kw nodig hebt. Vroeger werden ketels nog wel eens te groot geplaatst.

Wat beterft de een quinta of een avanta.

Mening over merken verwijderd, mod.
 

Xr8

  • #7
Beide zijn CW5 toestellen de Avanta heeft een RVS wisselaar en de Quinta een van gietaluminium. Het cv vermogen en tapprestaties zullen niet veel verschillen.

Let wel op dat een Quinta nogal wat inbouwhoogte vereist. De ketel is al 95 cm en daarbij komen nog de rookgasaansluitingen en de appendages onder de ketel. Let hierbij vooral op de hoogte van de condensafvoer.

Een bijpassende thermostaat is bij deze ketels aan te raden, is iets gunstiger voor het rendement en het tapwater is er mee op afstand uit te schakelen.

Succes.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Zo wordt er weer overijverig gemodereerd. ik begin dit geknip in mijn reacties behoorlijk zat te worden.

In mijn voorgaande reactie stond geen mening over een merk ketel. Ik heb slechts een vergelijking gemaakt van eigenschappen van een avanta ketel en een quinta. Beide ketels van dezelfde fabrikant.

Ik heb daarbij slechts aangegeven dat de quinta degelijker is opgebouwd en daarnaast wat minder compact in elkaar steekt. Dit maakt een quinta prettiger om aan te sleutelen.

Dit zijn geen meningen maar feiten. Dit blijkt ook wel uit de positionering van de twee ketels door de fabrikant zelf. Quinta is de luxere kwaliteitsketel, de avanta een projectketel. Heel simpel. Vandaar ook een prijsverschil.

Ik doe dus niet meer dan het omschrijven van de eigenschappen van twee producten van een fabrikant. Trouwens zonder een waardeoordeel aan deze eigenschappen toe te kennen. Van een aankoopadvies is ook geen sprake.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #9
Het is bij ketels ook goed te kijken naar de werking van het warmwater in de winter. De CW waarde zegt iets over de wachttijd in de meest ongunstige ZOMER situatie, maar zegt niets over het vlot leveren van warm water als de ketel op een lage temperatuur voor CV brandt. Dit komt bij ons vaak voor bij het afwassen na de warme maaltijd, en als vlak voor het douchen de verwarming hoger wordt gezet.

Bij sommige ketels is er een buffervat waar warm tapwater in zit. Een thermostaat constateert dat het buffervat af koelt en de CV gaat op warm water werken tot het weer heet is.
Bij sommige ketels met een platenwisselaar 'helpt' een met CV water gevuld buffervat om de warmtewisselaar (bij de brander) op te warmen. Periodiek, b.v. iedere 2 uur, werkt de ketel op warmwater tot dit buffervat weer warm is.
Bij sommige ketels met een platenwisselaar gaat na iedere CV warmtevraag de ketel even op warmwater branden, tot de warmtewisselaar (bij de brander) weer warm is. Bij zacht weer wordt de warmtewisselaar dus vaak warm en koud. Brandt de ketel een tijd lang niet, dan gaat hij ook 'spontaan' even op warmwater werken om de warmtewisselaar warm te houden.

Als je dit warmwatergedrag belangrijk vindt is dit misschien iets om rekening mee te houden. Technische handleidingen, waarin ook de werking wordt uitgelegd, zijn meestal wel op internet te vinden.
 

Grashopper

  • #10
De winterwachttijd wordt ook meegenomen in het Gaskeur CW en HRww label. Het toestel wordt dan op 30% vermogen met een retourtemperatuur van 30 graden gestookt. Vervolgens moet er binnen een bepaalde tijd een bepaalde tapwatertemperatuur verhoging zijn bereikt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu