Advies kierstandhouder(s) dubbele naar buiten slaande ramen

BtH

  • #1
Hallo,

Graag zou ik weten hoe ik het beste, welke kierstandhouder kan plaatsen voor mijn 2 naar buiten slaande ramen. Zoals te zien in de afbeelding heb ik niet veel montageruimte ivm de voorzethor en worden er telescopen gebruikt. De varianten welke ik in de bouwmarkt gezien heb gaan hier niet passen.. Het gaat er om dat ik de ramen permanent wat verder open kan laten dan de huidige raamvergrendeling toelaat zonder toenemend inbraakgevaar. Wellicht heeft iemand een klusidee? Alvast dank!

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op welke verdieping zit het raam ?
 

Poster

  • #3
Hallo

Kijk eens bij "kierstandhouders buitendraaiend raam"
Dan op afb.

Grt.
 

BtH

  • #4
1e verdieping.

Als ik zoek naar afbeeldingen kan ik zo niets zien wat ik het beste zou kunnen gebruiken. Kunt u aangeven welke u dan bedoelt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het lijkt me met inbraakgevaar nogal mee te vallen op de eerste verdieping, er zullen zeer weinig inbrekers zijn die met een ladder lopen te zeulen.
Bovendien zit u met de hor die in de weg zit, ik ken zo geen soort kierstandhouder die achter een hor geplaatst kan worden.
Misschien is een stukje ketting dat vast geschroefd kan worden aan beide ramen een optie ?
 

Poster

  • #7
Je zal ze de kost moeten geven die bij ons op 1 hoog inbreken.

Maar wij kunnen natuurlijk een uitzondering zijn.

Gewoon goed beveiligen, wil iedereen wel denk ik.(ook de verzekering)

Grt.
 

BtH

  • #8
Is er geen raambeslag als onderstaande wat een langere afstand heeft naar het punt (zie rode rondje), zodat het raam wat verder open is als deze vast staat?

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Volgens onze buurtpreventie wordt er ook overdag ingebroken via de 1e vd. Ik heb zelf nog geen kierstandhouders gezien die een goede SKG-notering hebben. Eén ster is niet geweldig.

Eigenlijk kan je beter zorgen dat het raam niet open hoeft als je niet thuis bent. Zonwering aan de buitenkant en een ventilatierooster in het raam doet al veel.

Evt. valt er zelf wel een beugeltje te buigen en inkepen zodat de standaard kierstandhouders verder open kunnen. Inbraakveilig is dit niet.

Alternatief kan wellicht zijn om een traliewerk aan de binnenkant te plaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu