Advies kelder waterdicht maken vanaf de buitenzijde

PascalP

  • #1
Telkens als er flinke regenval is geweest en het grondwaterpeil stijgt krijgen wij last van water in de kelder.
Na de stortbuien van afgelopen week staat er nog steeds dagelijks 4-5cm water in de kelder welke ik meerdere malen per dag weg pomp met een dompelpompje en een waterstofzuiger.

Het is duidelijk te zien dat dit door de muur naar binnen trekt op meerdere plaatsen, variërend van kimnaadhoogte tot zo'n 30-40cm boven de kimnaad.

Ik heb me al enigszins verdiept in het waterdicht maken van binnenuit en heb hier ook al diverse offertes voor binnen. Ook hoor ik wisselende verhalen/ervaringen met injecteren.
Om voor het zekere te gaan willen we nu toch gaan voor een eenmalige investering zodat het 100% dicht is.
Ons idee is om de kelder dus van buitenaf vrij te maken en dicht te strijken met bitumen en tegelijkertijd ook een drainagesysteem aan te leggen om stijgend grondwater meteen weg te pompen.

Nu zoek ik adviezen en aandachtspunten voor een dergelijke operatie.
Ook referenties van goede vakmannen zijn zeer welkom (Regio Noord-Limburg)

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Haal er een bouwkundige bij, een kelder kan niet zomaar uitgegraven worden, mogelijk dat funderingen aangetast worden door het vrij graven.
 

Ralph

  • #3
Het vrij graven tot aan de keldervloer buiten de kelder zal een heidens werkje worden.
Is er grondwater dan zal je daar het eerst aan moeten werken door er een bronbemaling op te zetten.

Heb je inmiddels alles vrij dan moet de muur eerst drogen en stofvrij zijn voordat je daar dickbeschichtung op kunt smeren.

Het vanaf de binnenkant waterdicht maken middels chemische injecties is altijd een tijdelijke oplossing en moet na verloop van jaren herhaald worden.
 

Rens T

  • #4
Beste PascalP,

aangezien jouw topic 4 jaar geleden geopend is ga ik ervan uit dat je inmiddels de problemen hebt opgelost/ hebt laten oplossen.

graag zou ik met jou in contact komen hoe het bij jou oplost is. wij wonen in midden Limburg, dus zou eventueel een zelfde bedrijf de werkzaamheden uit kunnen voeren .

ik hoor graag van je.

groet Rens
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu