Advies dorpel

Roberttj

 • #1
beste forumleden. De de neus van de onderdorpel van onze achterpui/kozijn wil ik vervangen omdat daar een gedeelte is aangetast met houtrot. Mijn vraag gaat over het profiel van de neus de wijze waarop de deze nu is geplaatst.

zoals op de afbeelding te zien heb ik een gedeelte uit de dorpel gezaagd. Hierbij valt het mij op dat er geen uitsparing aan de onderzijde ziet. Iets wat je bij de meeste kozijnprofielen Tegenwoordig wel ziet.
verder ligt deze neus zonder lood oid Koud op iets van een cementgebonden ondergrond, een cm of twee boven het straatwerk.
Mijn vraag is nu of ik deze constructie gewoon na moet maken of dat ik beter tocht iets met lood, profieluitsparing onderzijde of anderszins kan doen.
Alvast bedankt voor het meedenken!
0D60A040-E5A5-4A41-8125-708857D1B54A.png
5A3D9F5D-65A5-4846-9CBF-FE9C1E5F7BEF.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Wil maar een ding opmerken leg in ieder geval de tegels lager.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Of zorg voor een onderdorpel van materiaal dat niet gevoelig is voor houtrot, dan kun je de dorpel laten verzinken tov het maaiveld. Heb je het hele kozijn nu gedemonteerd?

  Deurdorpels mogen volgens de KVT niet meer van hout zijn. Daar is een reden voor.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als je geen problemen hebt met de oude oplossing, kan je het in theorie exact (!) kopieren. Maar zoals gezegd is een kunststof onderdorpel beter, die hebben al een profilering. Volg verder de productvoorschriften ook goed op.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu