Advies afwerken casco badkamer

Qwerty1976

  • #1
Hallo allemaal,

een paar maanden geleden hadden we onze nieuwbouw woning opgeleverd gekregen. de badkamer is casco opgeleverd,omdat we er met de sanitair winkel (die samenwerkt met het bouwbedrijf) belachelijke hoge bedragen vroeg voor andere tegels en sanitair dan standaard. de gehele woning is voorzien van vloerverwarming, in de badkamer bleek bij oplevering dat er geen vloer over de bloot liggende vloerverwarming lag.
we hadden via via een klusbedrijf aangenomen voor de badkamer. je zou zeggen mooi, kun je zelf met andere klussen in huis aan de gang. echter bleek dat hij niet bepaald zorgzaam met de materialen en sanitair omging en er een potje van maakte. na meerdere malen wijzen op de gebreken maar nog niet luisteren, hebben we hem maar weggestuurd.

nu heb ik de slecht gestorte vloer er uit kunnen bikken met hamer en beitels in verband met de leidingen van de vloerverwarming.
het was me bij oplevering opgevallen dat het bouwbedrijf de leidingen over de gehele badkamer heeft gelegd maar niet onder het douche gedeelte ? hoort dit zo ? het douchegedeelte is ongeveer 90 x90 cm. een tegelzetter die kwam kijken voor een offerte vertelde dat dit klopt omdat anders het water (door ons zelf geplaatste easydrain) in het sifon te snel verwarmd en dan een rioollucht veroorzaakt ? de tweede reden is dat het anders in de douche te heet zou worden door de leidingen onder de vloer in het douche gedeelte ?
daar heb ik nooit van gehoord. heb een buurman die ook casco badkamer heeft en hij heeft toen zelf de leidingen verlegd zodat onder het douche gedeelte ook leidingen liggen. hij heeft net als wij een bad er bij geplaatst en daar zoveel mogelijk leiding er onder uit gehaald uit de veronderstelling dat dit verloren warmte is die je dan kwijt raakt onder het bad.
ik kan een tekening maken van de situatie. een andere vraag, die beun klusser heeft, wat ik van meerdere tegelzetters heb gehoord, de easydrain te dicht bij de wand geplaatst. het is ongeveer 3cm van de wand af. zo zou je daar nooit een vloertegel tussen drain en wand kunnen plaatsen. nu ben ik bezig om voorzichtig de drain los te halen. dit is me gedeeltelijk gelukt. weet er iemand wat dan de minimale afstand is tussen drain en de wand ? ik kan dit niet vinden op de site van easydrain.

ik hoop dat het zo duidelijk is omschreven. mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Kort en goed, onder een bad en douche worden in de regel geen vloerslangen aangelegd.

De drain kan tegen de muur of op een afstand gelegd worden en hoeveel afstand dat bepaald de klant zelf, de afstand moet wel op een redelijke maat liggen als er een tegel voor gezaagd moet worden.
Te klein ruimte dan is het niet te maken, tegen een muur aangelegd is alleen kitten voldoende.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu