Advies aansluiten droogsysteem vloerverwarming

Neuromotor

  • #1
Allereerst de beste wensen voor allen hier op het forum.

Begin dit jaar hebben wij vloerverwarming geplaatst in onze woon- en eetkamer. Het bevalt zeer goed. Het is een droogsysteem water gebaseerde vloerverwarming met een 5-groeps verdeler + pomp. De overige ruimtes worden (nu nog) verwarmd middels traditionele radiatoren. Als bron hebben wij een splinternieuwe Remeha Tzerra ACE CW5 ketel aan gestuurd door een slimme thermostaat van Netatmo.

Afgelopen week hebben wij een van onze slaapkamers voorzien van (droogsysteem) vloerverwarmingsbuizen (1 tracé van circa 75/70m, 16mm h.o.h. 125mm). Echter hebben we deze nog niet aangesloten en weten we ook niet wat de meeste geschikte manier is om dit te doen. We willen deze onafhankelijk van de vloerverwarming van de woon- eetkamers kunnen bedienen. In onze voorraad kast hebben we een nieuwe Heimeier Multibox RTL DN15 die we hopen te kunnen gebruiken. Volgens mij hebben we geen verdeler noch pomp nodig aangezien het om 1 groep gaat in deze kamer.

Kan iemand aangeven we wat nodig hebben om deze vloerverwarming te kunnen gebruiken? (Wat moet er tussen de aan- en afvoer vanuit de CV-ketel en de vloerverwarmingbuizen?)

Bij voorbaat dank,

738C9226-CE5E-446C-AA68-5AAB527CFA6A.jpeg E7CCBE63-5892-4C55-B73C-7084E5BEB140.jpeg
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Geen RTL ventiel maar een verdeler voor 1 groep gebruiken.
 
  • Like
Waarderingen: Neuromotor

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu