Acrylverf afplakken

Kees61

  • #1
Mijn vader wilde iets in twee kleuren spuiten. Hij kocht dus twee spuitbussen met acrylverf. De ondergrond is voorgespoten met een 2k lak en strak geschuurd. Eerst de ene kleur aangebracht en een dag laten drogen. Op de spuitbus staat dat het in 18 uur droog is.
Toen met papier en crepe tape afgeplakt en de andere kleur gespoten. Maar helaas, na het verwijderen van de tape, staat er een mooie afdruk in de eerste verflaag.
Dus nog twee dagen gewacht en de tweede kleur weer afgeplakt, alles geschuurd en opnieuw gespoten en direkt de tape verwijderd, maar weer een afdruk te zien (in een uur tijd!).

Wat mij betreft is dit soort verf gewoon rotzooi dus :) maar er moeten ook nog letters op gespoten worden, dus het moet nog een keer worden afgeplakt.
Heeft iemand een idee hoe dat het beste kan gebeuren zonder dat straks weer afdrukken zichtbaar zijn?
De letters zijn nu uitgesneden uit een vel papier, dat dus als sjabloon gebruikt gaat worden.
 

Kees61

  • #3
Ja, dat had misschien geholpen, hoewel er geen verf is losgetrokken, maar er staat wel een afdruk in de verf, net alsof de verf niet hard is geworden.
Om een sjabloon vast te plakken is die tape toch niet zo geschikt omdat je dan de letters in de tape moet uitsnijden, op het bestaande werk. Ik wil niet onder de sjabloon spuiten.
Zou het lukken met die lijm die we vroeger op school gebruikten? Ik weet niet hoe het heet, het was een witte pasta en je kreeg er een kwastje bij. Of misschien met behangstijfsel?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die lijm was "plaksel" en mijn moeder maakte dat van een of andere soort meel plus water, ik dacht tarwebloem. Het zou ook aardappelmeel kunnen zijn geweest.

Je kon het in elk geval gewoon opeten... :wink:

PS. De schoolversie heette "gluton", en alhoewel het merk in handen is van een bekende lijmfabriek, wordt niet meer gemaakt. "Gluton" werd destijds als een soortnaam gebruikt.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Sjabloonlijm lijkt me interessant. Is herpositioneerbaar ook!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu