Achterdeur wilt niet dicht

Sam_boonstra

 • #1
Hoiii, sinds vandaag wil de achterdeur niet meer op het slot. Hij draait zegmaar 1x ipv 2x maar het gekke is dat als de deur open is dan draait het slot wel helemaal rond. Dus het ligt niet aan het slot lijkt mij.

Wie weet evt een oplossing?
Edit het probleem is al verholpen

Mvg Sam
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Betreft het hier een enkel slot of een meerpuntsluiting?

  Is er wat aan de deur of aan het kozijn gedaan? Nieuwe scharnieren, tochtstrip geplaatst of de sluitplaten in de kozijnstijl losgehaald bijvoorbeeld?

  Dat het slot geen 2e draai maakt kan komen doordat de schoot niet ver genoeg naar buiten kan bij het op slot draaien. Bij een enkel slot kan er dan bijvoorbeeld iets in de sluitkom zitten, en bij een meerpuntsluiting kunnen de sluitkommen te strak staan. De haakschoten lopen taps toe (om de deur strak dicht te trekken), maar als dit te strak is afgesteld dan kunnen ze net niet ver genoeg uit de deur komen. Dit kan overigens ook komen door de werking van de deur (vocht, warmte) i.c.m. te strak afgestelde sluitkommen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu