Achter de eerste aardlek maar 2 groepen?

Ronald42

  • #1
Achter 1 aardlek niet meer dan 4 groepen, verlichting altijd waarborgen dus in de meeste gevallen 2 aardleks. Tot zover helder.

Alleen mijn collega heeft het er maar steeds over dat achter de eerste aardlek maar 2 groepen mogen. Dit zou inhouden dat bij 7 groepen al een derde aardlek geplaatst moet worden.

Iemand enig idee of dit inderdaad zo is?

:roll: Ronald :roll:
 

Eric

  • #2
Achter iedere aardlek max 4 groepen, ook achter de eerste !
Laat hem dit eens bewijzen dan Ronald?
Zal geen makkelijke klus zijn.

Groeten,
Eric
 

Gerrit

  • #3
Vraag hem even welk artikel dit is.
 

Marcel01

  • #4
Uw collega heeft gedeeltelijk gelijk.

De huidige NEN1010 aangevuld met de NPR geeft duidelijk aan dat in alle tot woning bestemde gebouwen (met meer dan 3 of meer eindgroepen)alle eindgroepen achter een aardlekschakelaar (ALS) moeten worden aangesloten. Per ALS (ook de eerste) mogen maximaal 4 eindgroepen worden aangesloten.

Er dient rekening te worden gehouden met de verdeling van de eindgroepenover de ALS met het feit dat bij het uitvallen van een ALS er voldoende verlichting gewaarborgd is. Derhalve dient de verlichting ten allen tijde over minimaal 2 ALS te worden verdeeld. Deze regel geldt niet bij een woning met maximaal 2 eindgroepen.

Tevens is in de huidige norm opgenomen dat per verdeler hoofdschakelaar aanwezig moet zijn welke de gehele verdeler in 1 handeling spanningsloos kan maken.

Ik weet de exacte bepalingen niet uit mijn hoofd maar indien gewenst kan ik deze wel doorgeven.

Veel Succes,
Marcel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu