Aardmat/potentiaalvereffening op Wedi/Qboard onder tegels?

JC-Elburg

  • #1
Ik woon in een historisch pand ca 1600. De badkamer ben ik aan het renoveren. Ik heb een vloer met kinderbalkjes met daarop inmiddels OSB 3. Voor de binnenwanden en op de vloer gebruik om deze waterdicht te maken en voor het gemak van tegelen "Wedi" platen.

Nu weet ik weet niet of er boven op de "Wedi" platen vloer gebruik gemaakt moet worden van een aardnet voor de potentiaalvereffening. :?:
Is dit altijd nodig of zelfs verplicht in een betegelde badkamer, ook als de onderliggende vloer niet van beton (niet geleidend) is?
Alle metalen buizen komen sowieso aan het CAP.

In de samenvattingen op het internet van de Nederlandse NEN-1010 normering kan ik hier eigenlijk niets over vinden.

Bij voorbaat dank voor de reacties, Jan.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Potentiaalvereffening is er voor "geleidende delen die zo zijn opgesteld of aangebracht dat zij door een defect of potentiaalversleping onder spanning kunnen komen". Als jouw vloer niet geleidend is (zoals bijvoorbeeld gewapend beton of zwaluwstartplaten wel zijn) hoef je deze niet te vereffenen.

Let wel op wanneer je bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming in de vloer zou aanbrengen!

Mocht je meerdere eindgroepen op de badkamer hebben (wasmachine, droger, whirlpool, sunshower, elektrisch verwarmd toilet of weet ik veel wat ze tegenwoordig allemaal verzinnen), hou er dan rekening mee dat je deze ook allemaal met het CAP moet verbinden.
 

JC-Elburg

  • #3
Duidelijk antwoord. Hier kan ik mee verder. Dank voor het snelle antwoord. :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu