Aardmat en elektrische vloerverwarming

wizowizo

  • #1
Hallo allen,

Binnenkort wil ik starten met de renovatie van mijn badkamer maar kom niet helemaal uit de aarding. Ik heb eea gelezen over de nen 1010 en hier op het forum maar kom er toch niet uit. Het betreft een woning van 1978 met betonvloeren, in de badkamer zit geen CAP. Ik ben alleen aardklemmen op zolder tegengekomen om de water en cv leiding. Op dit moment ligt op de betonvloer een cementdekvloer met daarop oude tegels, ik heb er geen probleem mee om de eruit te halen en vervolgens opnieuw op te bouwen. Aangezien de wapening doorloopt naar alle kamers op de eerste verdieping en ik niet bij de wapening kan komen om deze te vereffenen. Ook een CAP aanleggen met verbinding naar de meterkast is mogelijk. De vloerverwarming die ik wil gebruiken is van..... merknaam en link verwijdert door moderator en deze heeft zelf een aardmantel. Nu heb ik de volgende vragen:

- wat is de juiste volgorde? Aardmat in nieuwe cementdekvloer en daarop de elektrische vloerverwarming in de tegellijm?
- zo ja, hoeveel cm moet er tussen deze aardmat en vloerverwarming zitten? En klopt het dat de aarmat in 3 cm dekvloer moet liggen?
- klopt het dat het CAP direct aangesloten is op de meterkast, en zo ja moet de vertinde? aardedraad in een eigen mantel of mag deze in de mantel van de badkamergroep (geaard)? Vervolgens alle te aarden onderdelen op de CAP aansluiten en vanaf de CAP een verbinding met de centraaldoos in de badkamer?

Hopelijk kunnen de specialisten mij hier op weg helpen. Ik wacht bij twee lokale installateurs al meer dan een maand op een offerte voor een nieuwe cv ketel en groepenkast nadat ze zijn langs geweest, dus dacht heb hier meer kans op een antwoord .

Groetjes
 
Laatst bewerkt door een moderator:

HenkL14

  • #2
Tegenwoordig hoeft de verbinding tussen het Cap en aarde niet meer uit de meterkast gehaald te worden, maar mag met een gewone 2,5mm² aardedraad vanuit de centraaldoos van de badkamer gehaald worden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Sinds wanneer is dat zo? En waar kan ik dat vinden?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nen1010, en is ook al niet tegenwoordig maar al heel lang zo.

images.png
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

wizowizo

  • #5
Dank voor de antwoorden tot nu toe, CAP verbonden aan de centraaldoos scheelt al. Iemand nog antwoord op de vraag van de volgorde van opbouw vloer?
 

HenkL14

  • #6
wizowizo schreef:
hoeveel cm moet er tussen deze aardmat en vloerverwarming zitten? En klopt het dat de aarmat in 3 cm dekvloer moet liggen?
Voor zover ik weet is hier geen eis aan, voor beide vragen in deze vraag trouwens.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu