Aardlekschakelaar klapt er uit bij zwaarder apparaat (2200W)

Tom345

Specialist Elektra
  • #21
Maxx123 schreef:
De circuitimpedantie is niet gemeten voordat de C-karakteristiek is geplaatst.
Dat is slecht. Je weet dus niet of de kortsluitstroom hoog genoeg is om de C-automaat op tijd te doen afschakelen. In het ergste geval vliegt er bij een kortsluiting je huis in brand.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #22
@Maxx123 normaal is het heel simpel, als je meerdere aardlekschakelaars kunt laten trippen met die stoomreiniger, dan is de stoomreiniger kapot. Laat deze repareren of vervang hem en je problemen zijn opgelost.

Het wordt pas raar nu je hebt geconcludeerd dat het apparaat in meerdere andere woningen wel gewoon werkt. De meest logische verklaring is dat je daar niet dezelfde beveiligingen hebt als thuis. Als je dat niet zeker weet blijft het voor ons natuurlijk ook gokken.

De veiligheidsstandaard in jouw woning verlagen mag trouwens niet. In woningen van na 1996 moeten alle contactdozen achter een 30mA aardlekschakelaar zitten. Type AC aardlekschakelaars mogen sinds datzelfde jaar ook niet meer gebruikt worden. Dus ook al ontdek je de verschillen tussen jouw woning en die andere: dat bevredigt hooguit de vraag "waarom daar wel?!", het brengt je niet dichter bij een oplossing. De stoomreiniger bevat nog steeds een gebrek wat verholpen moet worden voordat jij hem thuis kunt gebruiken. Gebruik in één van die andere woningen, waar mogelijk geen of een slechtere aardlekschakelaar is toegepast, zou gevaarlijk kunnen zijn.

Mee eens dat het wel heel toevallig zou zijn dat de aardlekschakelaars in al die andere woningen defect zijn. Maar er worden hier wel meer dingen geopperd die erg toevallig zouden zijn. Het zou bijvoorbeeld ook wel heel toevallig zijn dat meerdere van jouw aardlekschakelaars onterecht uitschakelen. :wink: Dat krijg je er van, als de meest voor de hand liggende conclusies niet lijken te kloppen.

De stekker andersom in het stopcontact steken kun je gewoon even proberen natuurlijk.

Let wel: ook dat is geen oplossing, hooguit een stukje diagnose.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #23
Niet mee blijven klooien, die stoom cleaner is gewoon defect en moet je laten repareren of vervangen.

Feit dat hij 4 ALS aanspreekt zegt al genoeg.

Mocht je je ernstig bekommeren om de veiligheid van de andere geteste woningen, laat daar dan een installateur komen om e.e.a. door te meten en evt. vervangen.

Kun je meteen jouw C automaat laten wisselen voor een B gezien er nu in jouw installatie ook een potentieel veiligheidsrisico is ontstaan.
 

Maxx123

  • #24
XanderH:

Je zal waarschijnlijk gelijk hebben dat de stoomreiniger defect is... ben meteen gaan zoeken op internet en heb veel dingen gelezen over een snoer dat gesmolten is in het apparaat zelf wat kortsluiting geeft.

Dus ga het snoer controleren/vervangen!

Bedankt voor het meedenken allemaal ben een stuk wijzer geworden
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #25
Ik zou zeggen zet er een ander zwaar apparaat op (kacheltje oid.) blijft de aardlek er wel in dan moet je het toch echt in je stoomreiniger zoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu