Uponor waterleiding en bestaand koper aarding

Jacco1976

  • #1
Ik ben van plan om mijn bestaande, koperen, waterleiding vanaf de water meter te vervangen door uponor leiding. voornamelijk omdat het nu een soort houtje touwtje gebeuren is, wat lukraak door de kruipruimte gaat. Lijkt alsof de vorige eigenaar er elke keer een stukje bij geknoopt heeft.
Ik heb nog uponor leiding van voldoende doorsnede over om de koud water leiding te vervangen en misschien ook nog wel de warm water leiding, hoewel ik denk daar een dunnre leiding voor aan te schaffen.

Nu is mijn hoofd vraag:
-Ik kan de huidige aftakkingen (jammer genoeg) niet vervangen door uponor, maar moet ik dan elke, koperen aftakking apart aarden / vereffenen,? Mijn vraag geldt voor zowel de kw als ww leidingen. ik kan eenvoudig een vereffenings leiding meenemen tijdens het leggen van de kw leiding.

-Welke diameter zou de vereffenings leiding moeten zijn? en moet dit vertint koper zijn?

Ik hoor graag jullie ideeen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik ben geen deskundige op dit gebied, en ken slechts delen van het antwoord. Ik lees graag mee wat anderen erover te zeggen hebben.

Als de huidige waterleiding deel uitmaakt van het aardesysteem in het huis, dan mag je dit niet (deels) door kunststof vervangen. Anders moet de aftakking naar de badkamer sowieso geaard zijn.

Onafhankelijk wat de regelgeving voorschrijft zou ik de rest ook gewoon aarden. Kleine moeite.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu