Aardedraad langs schoorsteen?

MZK-Mario

  • #1
Goedenavond,

Langs de buitengevel van mijn huis (jaren 50 semi-bungalow) loopt een aardedraad vanaf de schoorsteen, helemaal naar beneden naar een buitenkraan. Hij zit om de buitenkraan heen gewikkeld. Mijn vraag is of dit bedoeld is als bliksemafleider en of ik het zonder zorgen mag verwijderen. Het ziet er namelijk niet uit, zo langs het huis. Ik begrijp overigens niet waarom er een bliksemafleider zou moeten zitten, gezien ik een van de laagste huizen in de straat heb. Hopelijk weet iemand hier het antwoord :)

Vriendelijke groet,
Mario
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Hmm dat is niet zo slim, als nu de bliksem in de schoorsteen zou slaan op de aardedraad, dan gaat de stroom naar binnen op de waterleiding.

Is het wel een aarde leiding, en niet een oude coax kabel van een oude tv antenne die ooit eens op de schoorsteen heeft gestaan.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Een bliksemafleider heeft zo totaal geen nut. Verwijderen is dan geen probleem. Nooit de waterleiding gebruiken om op te aarden, dat doe je op de aardpen of draad vanuit het net.
 

MZK-Mario

  • #4
Bedankt voor jullie reacties! Nu je het zegt, zou het misschien dan toch een oude tv antenne kabel kunnen zijn die de vorige bewoners even tijdelijk om de kraan hebben gewikkeld om wat voor reden dan ook. Ik ga het in ieder geval verwijderen.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu