Aanleg schoorsteen door platdak en langs gevel.

Klusserronnie85

  • #1
Beste Klussers,

Ik wil een nieuw rookkanaal 130 -180mm aanleggen vanuit de uitbouw, met plat dak, van mijn woning. (Oude schoorsteen is al jaren dicht en onbruikbaar). Het gaat om de volgende situatie (foto 1 en foto 2).

De kachel staat in de aanbouw tegen de muur die grenst aan de garage. De doorvoer komt ongeveer uit waar de afwatering van het pannendak uitkomt op het platte dak (zal ik dus even verleggen). Mijn vraag is: wat is de beste optie:

1) vanuit de doorvoer met een versleping naar de gevel (2x45°), dan omhoog tot dakgoot en weer met een versleping (2x 45°) eromheen en recht omhoog. Is dit mogelijk 2 keer zo'n versleping?

2) vanuit de dakdoorvoer met een versleping richting de gevel en dan met langere beugels (40cm) uit de gevel blijven zodat de pijp recht omhoog kan langs de dakgoot (zonder extra versleping). Bestaan er dergelijke beugels?

Is er iemand die hier een idee over heeft of nog een andere optie die mogelijk is waar ik niet aan gedacht heb? Plaats van de kachel staat vast.

Groeten Ronnie

20220906_111602.jpg 20220906_111702.jpg
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
is boven de kachel door de wand heen ook een optie is op foto slecht te zien dan dw t stuk onder een hoek van 30 of 45 graden onder het raam door dan bocht en dan in de buurt van de nok uit zien te komen en om de uitsteek van het dak bv 2 x 30 graden bocht met evt lengte 50 cm .Diametrer kanaal dan vergroten. wil je op de achtergevel dan moet je ook boven dakkkappel uitkomen hoe ga je dat beugelen met de zonnepanelen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu