Aansluitingen radiator gebruiken voor vloerverwarming

Mike1985

  • #1
Goedenavond beste klussers,

Wie heeft er ervaring met het vervangen van een radiator voor vloerverwarming? Ik wil de radiator (van 1 bij 1.5m) in de toilet ruimte weg halen en in de plaats ongeveer 10m vloerverwarmings buis in de vloer storten. Zou dit problemen geven met de toe en afvoer van cv water? Of zou er de keuze gemaakt moeten worden om een vloerverwarming verdeler met eigen pomp te installeren? Uiteraard doe ik dit liever niet.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
De vloer zal heel heet worden als je er rechtstreeks de CV aanvoer op aansluit. Zeker bij slechts 10 meter vloerverwarmingsbuis zal dit als een kortsluiting werken tussen de aanvoer en retour.

Er is een soort van oplossing waarbij je de radiator laat zitten. De aanvoerleiding van de CV gaat naar de radiator, de retourleiding van de radiator gaat naar de vloerslang en het andere einde van de retourslang gaat via een zogenaamd RTL ventiel op de retourleiding van de CV.

Het RTL ventiel laat alleen water door als de watertemperatuur ver genoeg is gezakt. Hiermee voorkom je dat heel heel water door de vloer loopt omdat het eerst in de radiator al afkoelt, maar regeltechnisch blijft dit een hobbybob oplossing.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Om je een idee te geven van zo'n oplossing, hieronder een oud topic waar dit wordt gebruikt om een vloerverwarming in een badkamer te realiseren. In het topic staan wat opties en zaken om rekening mee te houden beschreven.

 

Mike1985

  • #4
Thanks Krunnie, ik ga even kijken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu