Aansluiting onderdorpel op dakgoot

Forno

  • #1
Weet iemand hoe ik deze aansluiting (zie foto) op een degelijke manier waterdicht krijg?



De dakgoot (linksonder) is van zink. De oude aansluiting bestond uit slordig geknipte stukjes zetwerk dat met PUR, kit, verf en roestige spijkers bijeen werd gehouden. Ook de slabbe onder het kozijn (al gesloopt) was van zink en in staat van ontbinding.

Mijn idee was om onder de dorpel een loodslabbe te leggen. De gare loodslabbe, links van de stijl, te vervangen. En dan nog de aansluiting tussen die slabbes en de dakgoot. Misschien met een stukje lood, en die met een knelstrip tegen de stijl aan schroeven en afkitten? Misschien is het ook raadzaam om waar de roestige spijkers zaten, daar iets uit te boren en met 2-componenten op te vullen. Dan in de menie. En dan de loodslabbe eroverheen?

Kan lood en zink eigenlijk wel samen?
 

Fiesiekus

  • #2
Lood en zink gaan samen. Je werkwijze klopt wel. Ik heb 20 jaar geleden iets dergelijks ook aangelegd. Met zinkspijkers + ril bitumeuze kit het stuklood tegen de houten stijl geplaatst.

Schilder later niet over het lood heen (om 't te verdoezelen o.i.d.) dat geeft na 1 jaar een lelijk uiterlijk.
 

Forno

  • #3
Dus die bitumineuze op het lood aanbrengen en dan met knellatje tegen het hout drukken en met zinkspijkers vastzetten? '

Het zink was ook geverfd, en oerlelijk inderdaad. :lol:
Gelukkig, is dat straks weer nieuw.
 

Fiesiekus

  • #4
Geen knellatje, zinkspijkers direct op het lood.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu