Aansluiting dakkapel aan hellend dak

Danny1982

  • #1
Hallo, graag zou ik advies willen hoe de aansluiting af te timmeren ( zie afbeelding).
- Gewoon gat vullen met isolatie ( minerale wol) ? en dan gipsplaat tegen aan?

Tevens is nu het EPDM van het dak over de panlatten heen gezet. Ik ben bang dat er bij hevige regenbui er water naar binnenkomt.
Het gaat hier om een gordingendak, waarbij onder de pannen nog ruimte zit, dan minerale wol en dan nog extra soort stroo dak isolatie ( dubbel dus).

Hoor graag jullie advies?
Erg bedankt alvast

aansluiting dak dakkapel.JPG
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Danny1982 schreef:
Tevens is nu het EPDM van het dak over de panlatten heen gezet. Ik ben bang dat er bij hevige regenbui er water naar binnenkomt.
Dat mag je laten oplossen door degene die de dakkapel heeft geplaatst.

Die rand opvullen kan het beste met stro (of een ander biobased isolatiemateriaal). Goed erin proppen tot op het dakbeschot en aan de binnenkant aftimmeren.
 

Danny1982

  • #3
Dank voor je reactie. Kan ik het isoleren ook achteraf doen vanuit het dak? Het gat is namelijk ook te bereiken vanuit het dak. Ik heb minerale wol als isolatie geplaatst, maar denk niet genoeg en hierna dichtgetimmert. Vandaar dat ik vanuit het dak extra isolatie wil toevoegen. Zou dat nog kunnen? Had er ook geen dampremmend folie overheen gemoeten voordat ik dicht had getimmerd? Alle advies is welkom. De spleet is namelijk minimaal.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
"vanuit het dak" bedoel je dan vanaf de buitenkant? Ik mag hopen dat je er vanaf de buitenkant niet bij kan, daar zullen allerlei overlappende waterdichte lagen overheen moeten zitten.

Als er aan de binnenkant van het dak nu geen folie zit, hoeft er over die spleet uiteraard ook geen folie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dicht getimmerd aan de bovenzijde kan een probleem worden. Als de bovenzijde door pannen wordt afgedekt kan je het met een wol aanvullen. Onderzijde is dan geen folie nodig. Het is dan dampopen en vocht kan niet worden opgesloten.
 

Rodico

  • #6
@Danny1982 wat heb je nu besloten te doen? Ik heb een vergelijkbaar dak met het zelfde probleem. Ik denk ook aan dichtstoppen met wol, dan dampremmende folie, dan OSB, dan gipsplaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu