Aansluiting kunststof leiding

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #1
Goedenavond,

Om een badkamerradiator te kunnen aansluiten, moet ik een koppeling maken tussen dunwandige stalen buis van 15 mm en de kunststof slangen die in de vloer liggen. Ik heb geen idee wat voor type slang het is en wat voor fitting daar op past. Weet een van jullie wellicht wat voor type kunststofslang dit is en welk type fitting ik daarop kan zetten? Het haakse voetventiel moet verdwijnen en vervangen worden door een rechte koppeling.
IMG_0112.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  Je kan ook fittingen opzoeken die op de bestaande slangkoppelingen passen. Wat er nu zit lijkt op M22.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  De linker leiding is niet zo'n probleem, daar kan ik op de bestaande koppeling aansluiten, daar past een 15mm buis met een knelring in. Heeft er ook altijd ingezeten.

  Het haakse voetventiel moet als het half kan weg, omdat het zichtwerk is. Ik bedenk me net dat ik eens moet proberen om het voetventiel van de slang los te halen. Met een beetje geluk zit er een wartel met knelring op de slang die in een gewone 15mm knelfitting past.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu