Aansluiting hout blokhut op betonvloer

Matje

  • #1
Bij mijn nieuw geplaatste blokhut treed er soms optrekkend vocht op tussen het hout en de betonvloer. Dit gebeurt alleen bij de heftige plensbuien van deze week.

Het hout staat rondom in een verdiepte sparing op het beton. Zie afbeelding. Verder ligt het straatwerk circa 5cm onder het hout.

Nu ben ik voornemens de sparing van binnen aan te smeren met een nog nader te bepalen middel. Graag zou ik hier wat advies over in winnen.

Wanneer ik het dichtsmeer is de "natuurlijke" ventilatie weg. Dan blijft er misschien wel voor langere tijd vocht onder het hout staan. Aangezien de onderste smalle zijden van de planken maar 1x gebeitst zijn lijkt mij dit ook niet een goed idee.
:?

Nu kan ik er een soort van giethars in laten vloeien. Dit zou ook in de naadloze ruimte tussen het hout en het beton moeten vloeien.

Graag jullie advies

Matje :mrgreen:



 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik denk dat dat een dure oplosssing wordt met giethars.
Ik neem aan dat het hout nat wordt van opspattend regenwater?
Is het mogelijk de onderste laag hout weg te halen en te vervangen door van die betonnen opsluitbanden die je normaal bij bestrating gebruikt?
Of om de blokhut is zijn geheel onhoog te brengen en er dan opsluitbanden onder te plaatsen. Kan je gelijk de kopse kanten behandelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dichtmaken is niet zo goed, er trekt altijd wel ergens vocht in en dat kan niet voldoende uitwasemen.
De blokhut 5 mm opkrikken moet al voldoende zijn om optrekken van het vocht tegen te gaan.
Op de plaatsen waar het water van het dak komt een strook grind aanbrengen verminderd het opspatten van het water aanzienlijk.
 

Matje

  • #4
Aangezien de verhoudingen van de tekening aardig kloppen is de optie van betonbanden eigenlijk geen optie. :? Grind rondom is een mogelijkheid. Ook kan het straatwerk evt. nog 4cm zakken. Dit houdt wel in dat er een groot gedeelte uit moet, anders staat de blokhut in een "kuil".

Het evt. opkrikken zou kunnen maar dan rust de blokhut niet meer overal gelijkmatig op de betonranden maar op enkele steun gedeeltes :?

Iemand nog een andere suggestie? :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu