Water aansluiting voor buitenkeuken

Lauwiedb

  • #1
Ik ben bezig met een buitenkeuken en wil daar warm en koud water gaan gebruiken. Dus ik ben op dit moment op zoek naar jullie ervaring of suggesties hierover.

De koude ben ik van plan om vanaf de waterleiding aan begin van het huis af te tappen onder het huis, en voor de warme die vlak bij de CV de water leiding af te tappen.

Beide leidingen wil ik dan onder het huis door , door de fundering heen te boren om zo op de buitenmuur te bevestigen. De buitenmuur is gewoon direct de buitengevel.

Gaat dit lukken denken jullie met de flexibele leidingen van 16 mm (hoek verbingingen gebruiken als je 90 graden van fundering naar boven moet gaan natuurlijk)? En hoe is dat bestand tegen de vorst? Mijn idee is om een vogelkraan te gebruiken om de leidingen af te sluiten tijdens de winter (met mss een kraantje erbij om leeg te laten lopen).

Ik hoor graag jullie mening of flexibele leudingen te gebruiken zijn en of er isolatie moet worden gebruikt, etc.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Je moet wel rekening houden met legionella als je zulke lange leidingen legt en niet veel gebruikt, ik ben er geen voorstander van.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Ik zou alleen de koud waterleiding aanbrengen, en zorgen dat je die in de winter goed af kunt tappen.
Voor het warme water zou ik dan een close in boiler nemen, die je in de winter er gemakkelijk uit kunt nemen.
Het voordeel daarvan is, dat je meteen warm water hebt.
 

Lauwiedb

  • #4
Dank je voor de reacties. De leidingen gaan max 4-5 meter worden, dus dat moet op zich niet te lang worden. Legionella is inderdaad een dingetje om voor op te passen. En een boiler ben ik zelf niet echt voorstander van.

Hoe is jullie ervaring kwa isoleren van de leidingen en gebruik van flexibele waterleidingen? Moeten die aan de buitenmuur komen geïsoleerd worden bij wintervoer denken jullie? Moet daar isolatie omheen bijv?
En zijn de witte flexibele waterleidingen goed te gebruiken voor zowel koud als warm water?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu