Balkon waterdicht maken - aansluiting met gevel slaat vocht door de gevel heen

AndréHW

  • #1
Hallo,

Ik heb een huis gekocht met een balkon dat is doorgestort met de betonnen vloer van de begane grond. Bij de aansluiting met de gevel slaat vocht door de gevel heen. Deels komt dit door slecht voegwerk, wat binnenkort wordt vervangen. Ik kreeg ook het advies om het balkon af te werken met een waterdichte laag. Ik ben van plan op het balkon hardhouten vlonderplanken te plaatsen. Nu kan ik het balkon voor zover ik weet op een paar manieren afwerken. Ik ben benieuwd wat de beste methode is: EPDM, bitumen, een coating, twee componenten epoxy of een andere manier? Ik wil ook de kopse kant en onderkant van het balkon afwerken met een kleurtje. Er zit nog een scheur in het balkon dat wordt geïnjecteerd.

Alvast bedankt voor de reacties!

20210420_140728.jpg 20210420_140801.jpg 20210428_105702.jpg 20210428_105704.jpg
 

Teun65

  • #2
Balkon moet droog zijn....

Het mooist is natuurlijk een twee componenten epoxy, kan je opstand ook meenemen. Een goede sluitende betonverf kan ook (min 2 lagen) ook de opstand mee nemen...

Goede beton verf voor de onderzijde, pas aanbreng na dat de bovenzijde is gedaan en het gehele balkon droog is...

Succes
 

Teun65

  • #3
Afvoer? gelijk maar een gaatje laten boren ik zie hem niet op de foto?
 

AndréHW

  • #4
Teun65, bedankt voor de snelle reactie. Lijkt me een goede maatregel. Balkon loopt wat af, dus ik vermoed dat het wel voldoende afwaterend is.
 

Fmrama

  • #5
Ik heb voor mijn balkon van de slaapkamer beton coating gebruikt van die duitse bouwmarkt. Ze noemen het daar ook vloeibare kunststof. Een nadeel is dat het tijdens het aanbrengen erg stinkt. Een masker op en deuren dichthouden.
 

Teun65

  • #6
Mooi dat het balkon afloopt...
Kan je daar je afvoer maken... als je wil.
Zolang er maar geen water blijft staan.. gevel.. dan krijg en hou je vocht problemen..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu