Aansluiting designradiator aan 1 zijde

Karin015

  • #1
Hallo,

Ik heb het forum doorgespit maar deze vraag ben ik nog niet tegengekomen. Ik heb een designradiator van 185 cm hoog met horizontale aansluitingen. Nu zou ik deze het liefst aan de bovenzijde aansluiten, maar helaas een stijgbuis door een 90 graden knik wurmen is wat lastig, blijkt....

Nu wil ik de aansluiting aan de linker zijde maken:
-aanvoer links boven
-retour links onder
om het hoogste rendement (diagonaal verloop) te halen zou het dan mogelijk zijn om bij de retour een HORIZONTALE "stijg'buis te plaatsen zodat het water aan de rechter zijde wordt aangezogen?
 

StefanD

  • #2
Zit er niet in de radiator al een voorziening die een goede doorstroming regelt? (Een tussenschotje of zo) Bij een radiator waar geen stijgbuis in kan zou ik dat wel verwachten.

Een "horizontale stijgbuis" is denk ik vrijwel zinloos bij zo'n hoge en waarschijnlijk relatief smalle radiator. Hooguit zal de hoek rechtsonder een paar graden warmer worden, maar ik denk niet dat de radiator in zijn geheel meer dan 1% meer warmte af gaat geven.
 

Karin015

  • #3
Stefan, bedankt voor je antwoord!
Een tussenschotje: zou ik dat kunnen zien zitten? Het merk is onbekend, dus ik kan helaas niet de specs opvragen. Zou dat dan aan de linker onderzijde net boven de afvoer moeten zitten?

Het is inderdaad een smalle radiator (50 cm) dus eigenlijk zeg je dat het dan niet zoveel uitmaakt of ik hem diagonaal of alleen aan de linker zijde aansluit?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu