Aansluitingen koppelen

Donder

 • #1
Hallo,

Ik heb in mijn badkamer de flexibele CV leiding door de vloer lopen als vloerverwarming. Hier zal altijd een radiator aan gekoppeld, maar deze is er niet meer. Nu wil ik graag de aan- en retourleiding waarop de radiator was aangesloten weer aan elkaar koppelen zodat er weer stroming is. Hopelijk wordt de vloer dan weer warm.
De leidingen komen uit de muur en wijzen dan met een haakse snelkoppeling naar elkaar toe. Maar hoe krijg ik hier een stuk CV-buis tussen? Speling is er niet, dus ik kan beide leidingen niet wat naar buiten duwen om ruimte te creëren.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #2
Een foto kan helpen.
 

Donder

 • #3
Ja wellicht, maar die heb ik niet en ben ook niet thuis.
Er komen dus twee leidingen uit de muur, daarop zitten twee haakse (90gr) knelkoppelingen zodat ze naar elkaar wijzen. De leidingen kunnen niet naar buiten/uit elkaar geduwd worden zodat er geen speling is.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #4
Als je het zo zegt: stukje buis ertussen en klaar, maar meestal past dat net niet. De koppelingen moeten er dan wel even af.
Anders een omweg: naar links, stukje omhoog, stuk naar rechts, stukje naar beneden en weer naar links.
En zo zijn er vast meer opties, daarom graag foto, want is het wel een standaard knelkoppeling of een merk dan alleen op een bepaald voetventiel past?
 

Auto-Geen

 • #5
Eerst de twee knieen op maat aan elkaar en dan op de leidingen uit de muur schuiven.
 

Donder

 • #6
Het zijn twee flexibele buizen die uit de muur komen met daarop twee V**ga perskoppelingen, met knel uitloop. Kunnen er dus niet af en buisjes zitten vast en kunne dun ook niet uit de muur geschoven worden.
Ik had gehoopt dat er wellicht een koppeling was te verkrijgen die wat speling geeft in lengte van de buisjes, die dan in het midden geplaatst zou kunnen worden.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #7
Zorg er in elk geval voor dat je er een inregelbare kraan tussen zet,
als je dat niet doet dan is er een kortsluiting die de rest van de installatie uit balans brengt.
Het voordeel daarvan is dat je door de kraan in te regelen ook een beter vermogen krijgt in de badkamervloer.

(maar het gevaar voor een te warme vloer blijft bestaan)
 

Donder

 • #8
Er zit al een RTL ventiel tussen. Dat is voldoende dan toch?
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #9
Voor de vloertemperatuur volgens mij wel, maar je moet wel voorkomen dat er een kortsluiting onstaat.
 

Donder

 • #10
Hmm, snap niet helemaal wat je daarmee bedoelt. Wat voor kraan zou er tussen moeten dan? Heb je een voorbeeld?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #11
een rtl ventiel hoort in de leiding te zitten vanaf een radiator naar de vvw, het hete aanvoerwater gaat dus eerst door de radiator om een deel warmte af te geven zodat het rtl ventiel water kan doorlaten wat niet te heet is naar de vvw is het water te heet knijpt het rtl ventiel de waterstroom zodat deze langer kan afkoelen in de radiator.
Plaats je het rtl ventiel dus zonder radiator oid beveiligd deze de vloer niet echt meer tenzij deze in de aanvoer zit maar zal dan dus volledig afknojpen als er hogere cv aanvoertemperaturen zijn dan ingesteld op het ventiel.
 

Donder

 • #12
Het RTL ventiel zit in de aanvoerleiding. De radiator zat er dus achter. Ik weet oonk niet waarom, maar zo zit het nou eenmaal.
De CV is verder alleen maar actief voor de vvw op de benedenverdieping. Deze zal met name 's nachts en in de ochtend actief zijn. De aanvoertemp zal waarschijnlijk wel wat meevallen hierdoor, omdat het met name stabiel houden is van de warmte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu