Aansluiting dampdichte folie rondom spanten

Marcelcee

  • #1
Beste experts,

Mijn hellend dak van de toekomstige badkamer is nog helemaal 'naakt' en wil ik van binnenuit gaan isoleren. Met hulp van dit forum ken ik de juiste opbouw volgens mij al (dakpannen - dampopen folie - isolatie - panlatten - dampdichte folie - gipsplaten).

Maar wat ik op dit forum nog niet kon vinden is hoe men van binnenuit de folies rondom de spanten tot over de muur laat lopen? Ik neem tenminste aan dat de dampdichte folie tot in de dakgoot moet reiken? Anders slaat alle condens aan de binnenkant van de muur neer.

Bij mij rusten de verticale kepers op de muur. Kan ik daar gewoon met inkepingen werken en de folie tot net in de dakgoot laten lopen? Met tape op keper afdichten? Of hoe pakt iemand dit normaal gezien aan?

Ik meen hier gelezen te hebben dat de onderste strook ook met dpc-folie dampdicht gemaakt kan worden?

Foto's van mijn dakaansluiting bijgevoegd (zilveren strip = rand dakgoot):

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom van binnenuit? Het gaat hier om een voormalige schuur?

Nuttige check bij dit dak is ook de constructie. De houtmaten lijken me veel te klein.
 

Marcelcee

  • #3
Los van het kostenplaatje, is dit het dak van een tussenwoning. Het dak verhogen is daarom niet echt een optie. Houtmaat heb ik eerlijk gezegd nog niet aan gedacht, is 5x7 verticaal en 18x6 ongeveer horizontaal.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Tussen de pannen en de bovenkant van de isolatie kan je met buitenlucht ventileren daar is voldoende ruimte. Een damprem is niet nodig.
Hang een dampdoorlatendefolie op, en laat deze in de goot uitkomen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat er tegenwoordig nog woningen zijn met een onbeschoten kap :-|

In een rij begint het ook al gewoon te worden dat iemand zijn dak verhoogd. Misschien willen de buren daarna wel meedoen ;)

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu