Aansluiten van vaatwasser over grote afstand

Niels van Wee

  • #1
Hoi,

Ik heb net een nieuw huis gekocht waarbij de keuken geen vaatwasser bevat. Ik wil mijn oude vaatwasser meenemen maar er is geen ruimte gelijk naast de afvoer meer vrij.

De opstelling van recht naar links is spoelbak, smal kastje, oven, vrije plek. De spoelbakkast bevat de aanvoer en afvoer mogelijkdeden. Is het mogelijk om de aan en afvoer voor de vaatwasser achter of onder deze kastjes en apparaten te leiden. Iets met flexibele leidingen of zo?

Is er een bepaalde maximum afstand voor de afvoer en aanvoerleidingen waar ik me aan moet houden? Werken de afvoer en aanvoer nog wel optimaal als deze eerst 1,5 meter onder kastjes door moet kronkelen?

Zelf heb ik twee linker handen en ik ben blij met elke vorm van advies!
 

Witgoedmonteur

  • #2
Normaal zijn er verlengsets te koop. Misschien toch maar even het merk en type van machine vermelden hier. Misschien dat er dan iemand kan antwoorden of het bij jouw machine ook kan.
 

Jack

  • #3
Ik heb dit jaren gedaan bij een witgoedhandelaar!

Je neemt voor de aan- en afvoer een extra lange slang die je aan de bestaande slangen koppelt met verbindingsstukken en voor de afvoer ook slangklemmen.

Deze laat je dan onder de keuken doorlopen.
Als de plint voor de keuken weg gehaald kan worden is dit gemakelijker anders moet je in elk keukenkastje een gat boren waar de slangen doorheen lopen.

De verlengstukken kan je verkrijgen bij witgoedzaken die ook een eigen service dienst hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu