Aansluiten van apparaten op groep in meterkast

Donderstraal

  • #1
Ik moet voor m,n nieuwe keuken stopcontacten aanleggen.Ik zou graag willen weten hoeveel apparaten ik op 1 groep mag zetten/aansluiten.Ik wil een oven ( aansluitwaarde 3650 ), een combimagnetron ( aansluitwaarde 2800 W ) en een koel/vries combinatie ( aansluitwaarde 90 W )op 1 groep willen zetten.

Ik heb krijg ook een vaatwasser ( aansluitwaarde 1900 W )die komt niet op bovenstaande groep, maar op een bestaand stopcontact Ik weet niet op welke groep dit stopcontact uitkomt en wat daar dan nog meer op zit.Moet ik die vaatwasser ook op een aparte groep zetten ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een groep mag maximaal 3680va aangesloten hebben.

Vroeger was boven 2000va een eigen groep, die eis is vervallen.
 

Donderstraal

  • #3
Headhunter bedankt. Dat zou betekenen dat ik aparte groep moet aanhouden voor m,n oven. Dat ik een aparte groep moet aanhouden voor m,n combimagnetron samen met de koel-vries combinatie. En een aparte groep voor de vaatwasser, 3 groepen dus ?
Ik moet voor m,n inductie kookplaat ook al 2 groepen apart hebben.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Voor inductie niet 2 groepen apart, maar een kook- of krachtgroep. Dat is echt iets anders.
 

Donderstraal

  • #5
Bedankt Hessie, Ik heb pas m,n meterkast laten vernieuwen en daar hebben ze volgens mij een aantal groepen bij gezet.In de meterkast zie ik 4 hendels ( groepen ? ) naar beneden staan terwijl de andere omhoog staan en die zijn denk ik in gebruik.Er zitten ook 2 hendels gekoppeld ( volgens mij is dat voorwerk en bestemd voor de inductie kookplaat ).Is dat dan wat jij noemt de kookgroep ?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Klopt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu