Aansluiten Nest G3 Vaillant vhr 18-22c opentherm

Marcn88

 • #21
Alle typen vhr met de draaiknoppen voorop kan de vr 33 print in alle andere dus zonder de draaiknoppen niet
het is bij vaillant met de type anduiding soms gewoon lastig ze noemen daar alles vhr wat het er niet makkelijker op maakt :roll:
 

E.meiners

 • #22
Heb de Nest aangesloten op 3/4, deze die naar beneden doorging doormidden geknipt, heatlink er tussen gezet en stroom op Heatlink gezet. Dan maar geen opentherm.

Nu heb ik alleen het probleem dat de app zegt dat de Nest offline is omdat er te weinig stroom is voor wifi... Pfffff baal alweer flink. Bediening op afstand was met name reden om uberhaupt een slimme thermostaat aan te schaffen.
 

Screech

Specialist Verwarming
 • #23
Heatlink dichter bij de nest hangen, of nest dichter bij de heatlink.
Waarschijnlijk is je bedrading in de muur van slechte kwaliteit. Hierdoor heb je teveel spannings verlies.
 

Marcn88

 • #24
Hoeveel volt heb je bij de vusb in staan en bij de batterij dit zou ongeveer 3,7 moeten zijn en dan zou de nest moeten werkenmaar heb geduld sommige nest th zitten lang in het doosje en dan wil die eeerst de batterij opladen voordat ie aangaat en ingesteld kan worden
 

E.meiners

 • #25
Op de Nest zelf onder technische gegevens zie ik 3.8v staan achter accu. Als ik (offline) de technische gegevens van de thermostaat in de app bekijk staat daar 0.00volt. Staat ook dat "Nest 1e generatie". Mag toch hopen dat Coolblue me een 3e heeft verkocht 😃

Ik zal 'm vanavond eens aan de usb lader hangen kijken of dat werkt.

Op de Nest zelf krijg ik bijv wel het weer te zien. Dat betekent voor mij zoveel als dat wifi / netwerk wel werkt.

Lees over dit probleem niet veel in Nederland. Wel in de UK. Daar wordt telkens gesproken over een C wire. Geen idee of dat dat het probleem kan zijn.

Mn wifi netwerk is in het hele huis 100%. Heb redelijk nieuwe router en versterkers overal hangen dus denk niet dat afstand een probleem kan zijn.
 

Screech

Specialist Verwarming
 • #26
Meet op de basis van de nest de spanning. Deze moet 12Volt gelijkspanning zijn. Is deze lager, meet deze spanning dan ook op de heatlink. Is de spanning op de heatlink wel goed, dan heb je een bedradingsprobleem.

Op welke frequentie zend je wifi uit? De Nest kan alleen omgaan met 2,4 Ghz. Sommige hebben wifi met 5Ghz, en dan werkt het niet.
 

E.meiners

 • #27
Mijn router is AC dus zend uit op 5ghz maar ook op 2.4. Neem aan dat 2.4 gebruikt wordt. Ook omdat bijv het weer wel zichtbaar is op Nest. Mijn smartphone is 5ghz maar ook als met mn laptop inlog (die 2.4 is) krijg ik hetzelfde.

Zal stroom eens meten en kijken hoe Nest werkt aan lader.
 

Screech

Specialist Verwarming
 • #28
En kijk even bij de technische gegevens in de nest. Daar staat de sterkte van je signaal, voltages, enz enz.
 

Marcn88

 • #29
Wat ook nog wel is wil helpen even netwerk verbinding verbreken en weer opnieuw verbinding maken accu spanning is goed verwacht ook wel dat het 12 volt signaal goed is anders was je accucapaciteit al veel lager geweest als ie er al een tijdje hangt
 

E.meiners

 • #30
Heb al een reset van Nest gedaan (alle instellingen), router uit/aan gezet enz

Zal mn wifi ssid eens opsplitsen in 2.4 en 5.0 andere namen en dan specifiek 2.4 kiezen.

Genoeg uit te proberen maar zou denken zoiets toch gewoon klikklak moet werken...

Quotes verwijderd, zijn onnodig want iedereen kan lezen wat er boven staat, mod.
 

Screech

Specialist Verwarming
 • #31
Normaal gesproken is het idd gewoon simpel de handleiding volgen en klaar.
Zorg er trouwens ook voor dat de nest met je router/modem zelf gekoppeld word met een vast ip adres. Dus niet koppelen aan een vertsterker, hub, of een andere llosse box of wat dan ook.
 

E.meiners

 • #32
Heb een vast ip adres ingesteld en m'n exteners hebt ik uitgezet maar ook dat mocht niet baten.

Ben via mail in contact met Nest support en heb tig vragen beantwoord en printscreens can mn router instellingen gestuurd.

Ik denk eigenlijk dat het aan het account ligt wat moet koppelen met de thermostaat. De instellingen blinken uit in eenvoud maar ik heb het vermoeden dat dat gewoon niet goed werkt. Dat draait ergens op hun servers neem ik aan.
 

Flokkie020

 • #33
Screech, welke ketel adviseer je bij gebruik van een Nest?
 

Tumkie

 • #34
Geen ene ketel ... gebruik altijd de merk-gebonden thermostaat bij een nieuwe ketel voor het zuinigst stoken want er is geen enkel ketelfabrikant die de poort van opentherm volledig volledig heeft opengezet !
Nest = Google ! De Nest stuurt jullie gegevens door naar de servers van Google en deze worden verkocht aan derden zodat jullie overspoeld worden met junkmails en reclame ...
 

Screech

Specialist Verwarming
 • #35
@Tumkie, klink klare onzin, er wordt niets verkocht. Zie de juridische beschrijving er maar op na. Trouwens maakt dat ook geen barst uit. Iedreen weet toch al alles van iedereen via je smartphone. Google, apple, en alle grote bedrijven loggen alles al jaren. Dit gebeurt ook bij alle andere "slimme" thermostaten, en zelfs bij de philips lampen. Alles wat met je smartphone wordt bestuurd.
Beetje heel erg naïef als je dat niet wist.

@Flokkie020, je kiest geen ketel bij je kamerthermostaat. Je kiest een kamerthermostaat bij je ketel. Welke thermostaat dat is, is geheel aan jezelf.
Feit blijft wel dat de eigen merk thermostaat (van de ketel fabrikant) het meest zuinig stookt.

1 van de weinige ketels waar de open therm poort WEL volledig open staat is intergas. Zij hebben nl geen eigen thermostaat :cool:
 

Tumkie

 • #36
Zwart op wit te horen gekregen van iemand die werkt bij Google in hoofdzetel Mons ( Be ) . Wat denkt ge dat de bedoeling is van google ? De energiefactuur naar beneden krijgen of extra inkijk in uw woning ?? Hallo , we zitten in 2016 !
 

Screech

Specialist Verwarming
 • #37
Oke, jij wint. Als je iets zwart wit kan horen, zal de kleur bij jullie ook wel op zijn :mrgreen:

Maar uiteindelijk gaat er er niet om of de hele wereld weet of iemand thuis is of niet (denk weer even aan je smartphone).

TS heeft vragen over hoe en wat met de Nest. Wat iedereen daarvan vind doet niet ter zake.
 

Tumkie

 • #38
Screech schreef:
Oke, jij wint. Als je iets zwart wit kan horen, zal de kleur bij jullie ook wel op zijn :mrgreen: /
:)
 

E.meiners

 • #39
Ik heb de Nest vanochtend omgeruild voor een Tado. Ik kreeg het ding niet aan de gang via wifi. Nest heeft enkel een antwoord op m'n mail met printscreens van router settings gestuurd met "tips" die ook al in hun standaard hulp pagina's staan. Dingen als "zet je firewall open" wil ik wel als test doen (en gedaan zonder succes) maar natuurlijk niet op die manier wil laten draaien.

Nu met Tado gaat het ook weer wat vreemd, om teinstalleren moet je aangeven welk merk en type ketel je gebruikt en kreeg als antwoord "binnen 48uur krijg je info van onze engineers over de instellingen (als het al werkend te krijgen is)... Nou maar afwachten.

In ieder geval bedankt voor jullie hulp.

Groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu