Aansluiten horizontale afvoerbuis PVC op PPC afvoerbuis

Parkpop

  • #1
Ik heb inmiddels alle elektra en waterleidingen aangepast vor mijn nieuwe badkamer. Ik wil graag een afvoer voor mijn douche maken, pvc 50mm liggend op de betonnen ondervloer met een verloop van 1cm per meter. Op de PPC standleiding waarop aangesloten moet worden zit al een koppelstuk met afvoer voor toilet (110mm). Is er een PPC koppelstuk bij jullie bekend met 2 aansluitingen boven elkaar, resp. een aansluiting voor toilet (110 = hoogste aansluiting) als voor de douche (50)?

Alvast dank van een zo nu en dan doe het zelver....
 

Fiesiekus

  • #2
Mij niet bekend maar daarom kan 't wel bestaan. Ik heb in zo'n geval eens een afvoer van een wastafel (40 mm) via zo'n welbekend zadel op een standleidng 110 mm aangesloten. PVC weliswaar, maar kan met speciale lijm ook op PPC misschien?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
PPC kan niet met een gewone pvc lijm gelijmd worden voor zover ik weet.

Klik hier voor sites over PPC
 

Parkpop

  • #4
Dus dan maar 2 moffen boven elkaar denk ik. Dat betekent het doorzagen van de PPC standleiding ter hoogte van de 1ste etage, en via 2 moffen (waarvan 1 bestaande mof) de boel weer in elkaar steken. Nieuwe mof moet direct op betonvloer niveau uitkomen, mof met toiletafvoer direct daarboven. Is er echt geen manier om een PVC zadelstuk op de PPC standleiding aan te koppelen? Is veel makkelijker dan de boel door te zagen e.d.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Geen idee welke lijm er eventueel is om de twee soorten onderling met elkaar te verlijmen, probeer het eens bij een groothandel o.i.d.
Bij gebruik van een overschuifmof met rubber ringen is het plaatsen van een t-stuk redelijk goed te doen.
 

Parkpop

  • #6
Mijn dank allemaal, ga eens flink wat uitzoeken...
 

Fiesiekus

  • #7
Misschien heb je er iets aan: in dit topic maakt iemand zo n zadelstuk als ik bedoelde vast op een stalen pijp m.b.v tie wraps en 2 componenten Poly-Uretaanlijm. Indien het zadelstuk mechanisch met kabeltjes o.i.d. aan de PPC-standleiding vast zit hoeft de lijm alleen maar af te dichten, geen "kracht" te verdragen.

Zadelstuk
 

Parkpop

  • #8
Bedankt, was al bij de lokale bouwhof geweest, kreeg daar hetzelfde advies. Zij gebruiken echter Hercuseal (polymeer) lijmkit voor de combinatie PVC/PPC en inderdaad, met een flinke tierap vastzetten. Gaat het toch lukken zonder de boel helemaal op zijn kop te zetten.
 

Fiesiekus

  • #9
Dan horen we wel hoe het afloopt en werkt? Voor ons ook interessant om te weten of PVC aan PPC gelijmd kan worden. Zou nl iets nieuws voor mij zijn.
 

Parkpop

  • #10
Je moet het niet zien als verlijmen maar meer als dichtkitten. Dus door touw/kabel/tieraps eromheen te plaatsen komt er geen spanning op de verbinding zelf te staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu