Aanleggen nieuwe electriciteit

Merelvw

  • #1
Hoi!
ik heb net een nieuw huis gekocht en nou blijkt dat de electriciteit (bedrading ed) echt heel erg oud zijn. Het is ook knullig aangelegd en denk ik zoals het ooit in de jaren 50 nog was. Ik heb ook maar 1 groep in de meterkast. Ik moet zeggen dat dit tot nu toe prima gaat maar goed het is niet veel. Ik wil graag weten wat ik zelf zou kunnen vervangen en aanleggen en waarvoor ik echt een professional nodig heb en of iemand weet hoeveel dit ongeveer zou kunnen gaan kosten en bij wie ik het beste terecht kan? Mijn bedrading loopt op veel plaatsen buitenom ipv dat het in de muur gefreesd is en ik zou dit wel graag willen. Ik snap dat lastig is te noemen wat dit gaat kosten maar ik zou graag een indicatie hebben hoeveel zoiets ongeveer is en wat ik als doe het zelver zelf kan doen
bedankt vast
groeten merel
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Als je handig bent zou je zelf het leidingwerk en het schakelmateriaal kunnen aanleggen. De groepenkast zou ik aan een installateur overlaten. Overleg met hem het werk en uiteraard het kostenplaatje.
 

Fiesiekus

  • #3
Het zelf aanleggen van electriciteitsnetwerk is leuk werk, maar er zijn nogal wat regels en voorschriften. Door flink op dit forum te lezen kan je heel wat van die regels opduiken. Bedenk dat bijv. ook de vereffening in de badkamer op orde gebracht moet worden.

De groepenkast laat je 't best aan een installater over; ook de aardelectrode moet hij doormeten (sta daar op!!!)

Kijk even in je PB.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu