Aankoop huis, wat te doen met asbest dakbeschot ?

Gekske

  • #41
Het hoort niet meer bij het forum maar wel of niet nvm is geen verschil en alleen in het voordeel van de makelaar zelf (lagere rechtsbijstand verzekering onderling verkopen etc) ik vind dat ook een leek een huis zou moeten kunnen kopen zonder aankoop makelaar en ook een bouwtechnische keuring geeft geen garanties, probeer de ongeziene of onjuist ingeschatte gebreken maar eens te verhalen op of de verkopende partij of je bouwtechnische keurder.

Beste tip is (wat je al gedaan hebt hoop ik) van de koop afzien kijken of de verkopende partij wil onderhandelen over de asbest sanering zowel na 2/3 offertes dat lager bieden en wel laten verwijderen en als er geen ruimte is klaar opzoek naar je volgende huis.

Kleine tip voor de volgende keer als je een huis gaat bekijken, je hoeft helemaal niet te vertellen wat je allemaal wil verbouwen (heeft de verkopende makelaar helemaal niets mee te maken) en of je budget dat wel of niet toelaat (nooit je troeven uitspelen) eigenlijk kan je beter veel vragen stellen, zeker over aantal m2 asbest, constructie, electriciteit/groepen, cv ketel, gasleiding, waterleiding (zo kan ik nog wel even doorgaan :-) ) succes ermee en wees getroost jij hebt t geld en nu zijn de kopers beter af
 

Mikel80

  • #42
Wij hebben van de koop afgezien, ik wil jullie wel allemaal bedanken
voor de hulp en vele reacties.

Onze zoektocht gaat verder ;)
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #43
Graag gedaan. Mijns inziens een wijs besluit.

Vandaag de dag staan er genoeg huizen te koop, dus je zal snel een andere woning vinden!
 

Fiesiekus

  • #44
Intuïtief zou ik zeggen: verstandig besluit. Succes , en bij een volgende bezichtiging: kijk&vraag goed naar gebreken, asbest, houtworm en vervuilde grond (oude garage is al verdacht).

En laat alles zwart op wit zetten en vraag ruim van tevoren de papieren die ondertekend moeten worden. Tijdsdruk kan sterk in je nadeel werken!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #45
Ik denk dat dit een juist besluit is.
Je weet nu welke makelaar je niet moet nemen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu