Garage tegen buitengevel huis aanbouwen, koudebrug voorkomen

Mountainmac

  • #1
Hallo klussers, profs,

Ben een garage aan het bouwen tegen onze woning aan. De garage wordt volledig geïsoleerd. Zou graag in de bestaande buitenmuur twee sleuven maken van 10 cm breed, 2,80 meter hoog om de spouwisolatie van de garage aan te sluiten op de spouwisolatie van de woning.

Kan/mag dit zomaar? Je gaat toch het verband uit de bestaande buitengevel zwakker maken. Het huis is 10 meter hoog.

Graag jullie gedachten...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Waarom zou je dat eigenlijk willen doen ?
 

Mountainmac

  • #3
Hi Peter,

Om een koudebrug te voorkomen, de bestaande buitenzijgevel is zowel de buitenmuur van het huis als straks voor een deel de binnenmuur van de garage, deze onderbreken en de spouw isolatie van garage en huis op elkaar aansluiten lijkt constructief gezien beter.


Vraag is of het problemen geeft met de sterkte van de bestaande buitengevel.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
En bij het dak dan, is daar de koudebrug niet net zo groot?
 

Mountainmac

  • #5
Ja dat is idd het geval, maar dat vraag ik toch niet?
Het dak kan ik later altijd nog doen/laten doen met behulp van stut alone en dan foamglas aanbrengen, de muren breek ik liever niet meer af.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Dat weet ik dat je dat niet vroeg, maar ik wilde ook wat leren. Ik heb destijds er wel een sleuf ingezaagd en daar een strook trespa ingeschoven om geen vochtdoorslag te krijgen. De kans bestaat dat de sleuf bovendaks zichtbaar wordt als een scheur in de toekomst. Omdat het verband er uit is en omdat er nu verticaal gezien ongelijke zettingen tgv temperatuur ontstaan. Bij nieuwbouw zie je op dit soort overgangen dan ook een verticale dilatatie.
 

Mountainmac

  • #7
Ok bedankt voor je reactie. Is idd precies het risico dat ik ook zie. Wilde zelf een sleuf van 10 cm maken zodat de isolatie volledig door kan lopen. Heb je toevallig ergens op internet een detailfoto gezien van deze dilatatie?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu