Aanbouw kalkzandsteen/houtskelet

Baanders

  • #1
Hallo Mede klussers!

Ik ben Joey en ga binnenkort met een aanbouw beginnen waar ik de binnenmuren van kalkzandsteen maak en ze dan van buiten wil bekleden met red cedar. Het open latjes idee. Nu heb ik 2 vragen betreft de opbouw.

- Moet ik aan de buitenzijde een laag of drie stenen opmetselen vanuit de fundering voor het vocht uit de gevel te houden achter de bekleding?

- De opbouw van binnen naar buiten
Kalkzandsteen / 120mm pir / damp open facade folie / red cedar. Is de isolatie hier voor voldoende? Persoonlijk dacht ik aan 140mm isolatie maar sommige mensen vinden dit overkill.

Fijne avond en alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je hebt een Rc waarde van minimaal 4.7 nodig, dus 120mm pir is prima. Of meer isolatie zin heeft, hangt af van het totaal.

Of het opmetselen van die onderste lagen nodig is, hangt af van de detaillering. Hout kan prima tot op de begane grondvloer, mits correct uitgevoerd.
 

Baanders

  • #3
Dankjewel voor je reactie! De onderlaag metsel ik op en dek ik af met een kleine waterslag voor het mooi af te werken.

Ik dacht aan de 14cm pir isolatie omdat je normaal binnenmuur spouw buitenmuur hebt. En door dat ik dadelijk binnenmuur isolatie en dan “open” hout - Latjes waar ik rondom mee aftimmer heb. Leek me dit beter vanwege het geluid?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
PIR houdt geen geluid tegen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu