6 meter overspanning.

Pepjo

  • #1
Ik wil een plat dak maken van ongeveer 6 bij 9 meter. Zonder kolommen in de ruimte.

Hiervoor wil ik de 9 meter in drie secties verdelen door het plaatsen van twee hoofdbalken, waar dan haaks balken op komen met daarop de beplating.

Ik krijg dan dus 3 gedeeltes van 3 bij 6 meter.

Alleen schiet de balkenschuif in de stress als ik 6 meter overspanning met twee oplegpunten invoer. :? Maat wordt niet geleverd, zegt 'ie dan.

Nou kan ik wel uit Frankrijk wat eikenhouten balken halen, maar dat is zo 'n mijl op zeven. Wie kan me adviseren wat voor balkmaat ik moet hebben, of het eventueel een uit meerdere balken samengeklampte constructie moet worden of dat ik op metaal ben aangewezen ?

Hout is mijn favoriet, metaal vermijd ik liever.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Meestal wordt er op dit soort vragen beantwoord, dat je dat aan een constukteur over moet laten, dit soort berekeningen. :mrgreen:
 

Kloek77

  • #3
In Amsterdamse herenhuizen met grote kamers zie ik dit soort constructies wel eens, als ik moet schatten zit daar dan wel een balkmaat van pakweg 30x40cm.
Misschien eens contact opnemen met een of andere monumentenclub, wellicht hebben zij een uitgebreidere "balkenschuif", en kunnen ze je ook vertellen waar zij hun balken vandaan halen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bel eens een paar sloopbedrijven en vraag naar eiken gebinten, de berekening van de dikte laat ik liever aan een constructeur over.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu