3 hogedrukreinigers, niet 1 bouwt druk op

Bibi56

  • #1
Jaren heb ik op mijn vorige adres gewerkt met een hogedrukreiniger van Hofftech. Prima werkend en maakt grondig schoon met maar 100bar en 1200 Watt.
Nu na verhuizing bouwt het geen druk op. Precies dezelfde via MP gekocht, maar ook die bouwt geen druk op. Weer van de week een andere hogedrukreiniger gekocht, een Eurom, die ik werkend heb gezien voordat ik het kocht. Thuis deze ook weer geen druk opbouwende. Wat kan er hier aan de hand zijn? Heb ze alledrie op mijn buitenkraan bevestigd met waterslang, en op de watertoevoer kraan van de vaatwasser, en niks maakt dat er goede druk komt. Wie helpt mij hiermee, want ik snap er niks meer van. De één zegt dat het aan de druk van het water uit de buitenkraan en uit de vaatwasserkraan ligt, de ander dat de machine de druk doet opbouwen, al hing je de waterslang in een sloot. Alvast bedankt voor advies!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dan zul je eerst moeten meten hoe hoog de waterdruk bij jou is bij de kraan.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Waterslang wel goed om aangesloten?
Je hebt nl. waterslangen met een automatische stop en waar het water door die stop maar in 1 richting door de slang wil.
Draai je de slang om dan werkt het probleemloos en kun je nu dus met 3 hogedrukspuiten gelijktijdig werken.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Henk E

  • #4
Filter wateraansluiting verstopt?
Geen lucht in het systeem?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Wel de juiste bij de hogedrukreiniger behorende lans aangesloten?
 

Bibi56

  • #6
Dank jullie wel voor het meedenken. Walker, hoe meet je dat hoe hoog de druk is bij de waterkraan. Zijn 2 verschillende kranen (buitenkraan en vaatwasserkraan) en op beide maakt het niet uit, geen druk. Gerrit B., de waterslang welke ik gebruik is een rechttoe rechtaan slang voor water. Ook altijd gebruikt bij mijn 1e hogedrukreiniger die het nu ook niet doet. Henk E., is dan wel toevallig dat alledrie verstopt zijn of lucht erin. Mn22, ja hoor, dat heb ik.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
De machine gaat dus wel draaien, en stopt ook niet en bij bedienen van de lans komt er een pisstraal uit?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Bibi56 schreef:
Gerrit B., de waterslang welke ik gebruik is een rechttoe rechtaan slang voor water. Ook altijd gebruikt bij mijn 1e hogedrukreiniger die het nu ook niet doet.
Blaas eens door de slang.
Loopt het water er aan de andere kant uit dan de kant waar je hebt staan blazen aan de kraan en de andere kant aan de hogedrukspuit.
Dat het een rechttoe rechtaan slang is doet er niet toe, het zijn de koppelingen met de kraan en de hogedruk die bepalen in welke richting er water kan stromen.
Want 3 hogedrukreinigers op rij die het niet doen dat kan toeval zijn maar is mij toch wel een beetje teveel toeval en dan zou ik het niet in de hogedrukreiniger zoeken maar moet het haast wel wat anders zijn.

Soms heb je de koppeling van merk A aan de slang zitten en de koppeling van merk B aan de kraan en lijkt het allemaal prima te passen maar wordt toch de waterstop niet goed ingedrukt om het water door te laten.
In dat geval is het simpel op te lossen door wat nieuwe koppelingen aan slang en kraan te plaatsen.
 

Sjarel

  • #9
Een jaar terug nog zo een grote hoge druk apparaat gemaakt. De terugslagkleppen zaten vast.
Je moet ze wel openmaken en je kan die meestal gewoon losmaken door er op te drukken. Er is ook meteen geen schade.
Blijkbaar gaan die plakken na een tijdje stilstaan of door het detergent.
 

Bibi56

  • #10
The Headhunter Ja, precies dat. Ze gaan alledrie gewoon aan, maar er blijft met lans, zonder lans gewoon een miezerig waterstraal the uitkomen.
 

Bibi56

  • #11
Gerrit B, de reiniger die ik als 3e en laatste gekocht heb, heb ik werkende gezien bij de verkoper. Thuis precies dezelfde onderdelen gebruikt als die er bij zaten toen ik bij de verkoper weg ging. Dat ik de drukslang van de ene Hofftech naar de andere heb verplaatst, was omdat de slang van de 2e Hofftech die ik erbij had gekocht lekte. En in principe moet dat met dezelfde machines niks uitmaken. Ik heb bij de eerste 2 Hofftechs continue de slangen, spuitpistolen verwisseld met elkaar, om te kijken wat er nou aan de hand is. De watertuinslang hoef ik niet door te blazen aan beide zijden, want er loopt genoeg water uit, alleen zonder druk.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #12
Het lijkt er dan op dat of de plukkers vast zitten of de kleppen.
Je kan eens proberen om mbv perslucht via de uitgang de pomp op druk te brengen mogelijk dat de boel weer gaat werken.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #13
al getest hoeveel water er uit de kraan komt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #14
Dan nog moet de motor afslaan als er geen gebruik is, dan zakt alleen de druk weg bij gebruik.
 

Bibi56

  • #15
Marc.88 Nee, dat heb ik niet. Maar mijn vaatwasser doet het ook gewoon met de kraan die daar bijzit, dus waarom alledrie de hogedrukreinigers niet? Ik heb het idee dat er voldoende water uit zowel de buitenkraan als uit de vaatwasserkraan komt. Kan toch niet zo zijn dat ze alledrie hetzelfde probleem hebben ergens binnenin? De laatste die ik heb gekocht, heb ik samen met mijn tuinslang die ik meegenomen had, ter plekke getest bij de verkoper. Hij deed het prima. Net zoals mijn 1e reiniger die vóór mijn verhuizing het ook gewoon goed deed. Het zal toch echt aan de druk van het water moeten liggen, misschien is die in mijn nieuwe huis niet zo hoog.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #16
Dat kan alleen het probleem zijn als:
De machine ontlucht is en een geopende lans.
Bij gesloten lans is er NL. Helemaal geen water nodig om voldoende druk op te bouwen om de machine uit te schakelen.
 

Bibi56

  • #17
The Headhunter Ik begrijp niet wat je bedoeld.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #18
Als er water in de machine zit en de lans is gesloten(je spuit niet) dan zal de motor maar even aanslaan en dan stopt de pomp direct omdat deze op druk is, pas bij gebruik zal je een drukprobleem krijgen door te weinig water.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #19
Ik zou om het een een en ander uit te sluiten even met de reiniger bij een ander iemand langsgaan om te testen. Kun je in ieder geval verifiëren of het alleen bij jou thuis plaats vind.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #20
Bibi56 schreef:
Marc.88 Nee, dat heb ik niet. Maar mijn vaatwasser doet het ook gewoon met de kraan die daar bijzit, dus waarom alledrie de hogedrukreinigers niet? Ik heb het idee dat er voldoende water uit zowel de buitenkraan als uit de vaatwasserkraan komt.
zo moeilijk is dat toch niet te testen?
Gewoon kraan open zonder tuinslang er aan en komt er voldoende water uit dan is er met de kraan niets aan de hand.
Sluit je de tuinslang aan en daar komt met veel minder druk water uit dan moet je het waarschijnlijk toch zoeken in je tuinslang.
Heb je zo'n tuinslanghaspel?
Dan zit er vaak ook een kort stuk slang bij, sluit alleen die aan en kijk of er water uitkomt.
zo ja dan die rechtstreeks op de hogedrukspuit aansluiten en kijken of het werkt.
Zo nee dan toch dat korte stukje slang omdraaien en kijken of het dan werkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu