Hogedrukreiniger slaat niet goed aan

Koffiekop72

  • #21
Ik heb mijn hogedrukreiniger niet meer goed aan de praat gekregen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #22
Dat is beroerd, dat kunnen wij ook niet.
Misschien kunnen we je helpen als je wat info geeft zoals merk, type en omschrijving van de klacht.
 

Renaat1977

  • #23
In mijn geval gaat het om een karcher k5.55 jubileum editie.
En ja. Ik heb exact hetzelfde probleem als dat wat koffiekop72 omschrijft
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #24
Koffiekop72 schreef:
Ik heb alles ooit gekregen en ik weet bijna zeker dat de beide slangen/pistolen niet bij de reiniger horen. Misschien zit hier de oorzaak
Dus jij hebt ook een mix van onderdelen en bent verbaast dat het niet samen werkt?
 

Renaat1977

  • #25
Waar staat ergens dat er een mix van onderdelen is?? En ik zeg dat mijn hogedrukreiniger net hetzelfde doet als hierboven beschreven.
Als je hier liever ligt te zeuren dan mee te helpen een probleem op te lossen, zeg dan liever niets. Of ben je gewoon nukkig dat ik geen nieuwe (overbodige) topic start?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #26
Je zegt zelf exact hetzelfde probleem te hebben...:denk:
 

Renaat1977

  • #27
Dezelfde symptomen dan. Beter zo?
 

teflonmarx

  • #28
Ik had exact zelfde probleem, het begon met moeilijk inschakelen na inknijpen van het pistool en ook het mondstuk met roterende/pulserende straal begon steeds vaker maar 1 straal te geven.
En pas geleden gaf hij het dus op, hij sloeg niet meer aan als ik de het straalpistool gebruikte, moest eerst mondstuk erafhalen pistool inknijpen dan mondstuk erweer op en dan deed hij het. Erg irritant.

Net als eerder aangegeven in deze blog heb ik de pomp helemaal uitelkaar gehaald. Alles in een bak met azijn en heet water gegooid en een poosje laten weken. Vervolgens alles met een borstel en scotch brite zo schoon mogelijk gepoetst. Waar ik O-ringen had deze vervangen de rest van de Oringen en dichtingen ingesmeerd met siliconenvet. Met name de drukregelaar goed schoongemaakt.

Nadat ik het weer inelkaar had gezet werkt het ding weer weer als nieuw. Slaat gelijk aan, pulseert elke keer en druk is ook veel hoger dan voorheen.

Ik vermoed dat vanwege kalkafzetting de drukregeleling of bypass blijft hangen en dat steeds erger wordt totdat het drukverschil vanwege inknijpen pistool niet meer genoeg is om deze in de juiste stand te zetten.

Ik dacht eerst nog wel nadat ik hem in elkaar had gezet dat het niet goed werkte maar dat was vanwege lucht in het systeem. Ik heb hem eerst zonder opzetstuk flink laten doorstromen via pistool en toen laatste lucht eruit was werkt het aparaat als nieuw. Heel grote blij.
 

Renaat1977

  • #29
Dank je wel voor de reactie nog. Nu wil het toeval wel dat ik eergisteren een nieuwe heb besteld. Maar ik ga hem dan ook eens uit elkaar draaien
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu