2 voegmiddelen gebruikt (over elkaar heen) in badkamer

MatthijsB

  • #1
Allen,

het volgende probleem. In mijn badkamer is (door de vorige eigenaar) een bestaand stuk tegelwerk verder doorgetrokken tot aan het plafond. Op zich niets mis mee, oude tegels waren 2 jr oud en geen kleurverschil dus kon prima.

Maar hij heeft een voegmiddel gebruikt die net wat donkerder is dan de originele voeg. Als je dat in een horizontale strakke lijn zou doen valt het niet eens heel erg op denk ik, maar hij heeft er voor gekozen ook de bestaande voegen mee te nemen (zo zou het er allemaal hetzelfde uitzien meldde de makelaar).

Het heeft er vast goed uitgezien, maar nu is het zo dat de nieuwe voeg niet op de oude voeg hecht (logisch, want daar is het voegmiddel maar 1mm dik oid aangezien het al goed gevoegd was ooit) en dus voor 50% verdwenen is. Her en der zit er dus een donkerdere laag voegsel op de goede oude voeg.

Als de voeg nat wordt en je er met de vinger over gaat komt het ook korrelig los (duurt wel lang, maar het is er dus af te halen zo lijkt mij).

Mijn vraag is hoe ik het nieuwe voegsel weg krijg op de plekken waar de oude goede voeg er nog onder zit, zonder de tegels te beschadigen (of het oude voegwerk)... Met een schuursponsje of vinger wrijven gaat iets te lang duren :D

Er zal vast iemand zijn die een handigheidje weet.

Vast bedankt heren en dames voor het meedenken !

Met vriendelijke groet, Matthijs
 

MatthijsB

  • #3
Top, dank voor de tip. De hele voeg hoeft er niet uit, alleen bovenlaag. Maar een voegkrabber is wellicht een goede optie alleen dan hopen dat ik de goede onderliggende voeg niet beschadig
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Voegerkrabber is inderdaad het juiste gereedschap.

 

MatthijsB

  • #5
Top!! Dank voor de hulp allen, ik ga ermee aan de slag
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu