2 verdelers vloerverwarming aansluiten

Erwinos

  • #1
Hallo,

Heb in onze nieuwe aanbouw vloerverwarming aangebracht.
In de bestaande woning zit al vloerverwarming.
Ik heb een extra verdeler geplaatst.

Is het mogelijk om de thermostaatknop van de bestaande vloerverwarming te gebruiken, of heeft elke verdeler zijn eigen thermostaat nodig ? Wil een aftaking maken achter de bestaande thermostaat knop , op de 2 de verdeler zit namlijk geen thermostaat knop bij ( 2 de hands ).

Is het ook mogelijk om de vloer verwarming van de aanbouw te koppelen aan de bestaande vloerverwarming. De bestaande vloerverwarming bestaat uit 2 groepen. De lussen worden dan niet even lang, weet niet ofdat dit problemen zal geven. Een nieuwe verdeler ( 3 groepen i.p.v 2 ) vind ik nogal prijzig.

Bedankt voor evt. reacties
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Bij de nieuwe verdeler moet een nieuwe thermostaatknop geplaats worden.
Er zit namelijk een voeler, en die kan maar 1 verdeler voelen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Erwinos,
twee verdelers?
Dit zijn toch twee verschillende circuits.
Dus op beide een thermostaat!!!
Maar ook op beide een circulatiepomp.
Wat je nu denkt uit te sparen geef je straks dubbel uit aan elektrakosten.
Wees wijs en kies voor een juiste verdeler.

Of zie ik dat fout?
Laat je goed informeren.
suc6
Piet
 

Heat

  • #4
Goedkoop is duurkoop! Sluit beide circuits (bestaande en nieuwe in aanbouw) aan op 1 nieuwe verdeler, dan ben je uiteindelijk voordeliger af en regel je alles zeer eenvoudig.
Bedenk voordat je weer zo'n (goedkoop??) tweede-handsje koopt ook dat de circulatiepomp op een oude verdeler al heel wat vlieguren kan hebben! (en zo erg duur hoeft een nieuwe verdeler ook weer niet te zijn........)
Vergeet ook niet een pompschakelaar aan te sluiten om je energieverbruik te beperken.
 

Erwinos

  • #5
Heb jullie advies opgevolgd , heb een nieuwe verdeler gekocht ( 3 groepen ). Weet iemand hoe ik de lussen opnieuw kan inregelen. Er zitten schroefjes aan de koppelingen. Weet dat ik hiermee de lus kan " knijpen ". Is dit te meten ?

Bedankt
 

Chathanky

  • #6
Het is niet te meten. Als de lussen allen even lang is inregelen niet nodig en kun je alle kranen van de groepen vol open zetten.
Is er 1 lus korter dan de andere dan moet de kortste lus iets geknepen worden. 10 meter verschil op 80 meter is wel te overzien. Is het verschil groter dan loopt het echt scheef en moet je maatregelen nemen.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #7
En als alles dan in werking is kun je gewoon met een thermometer kijken of de retourtemperaturen een beetje gelijk zijn. Is er een bij die veel hoger is, dan moet je die een beetje dicht draaien. Is er een die veel lager is dan moet doe wat verder open, staat hij al helemaal open dan de andere allemaal wat dichter.
 

Erwinos

  • #8
Bedankt voor al jullie info.
Heb verderop in deze rubriek nog meer vragen gesteld over de verdeler.

Groet Erwin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu