1 radiator verwijderen.

JeroenR1

  • #1
Hallo beste klussers!!!

Ik heb een vraag. Wij krijgen straks een schuifpui. Daar komt bij dat er het een en ander veranderd moet worden.


IMG_0479.PNG

Ik heb een schets gemaakt van de onze situatie. Hopelijk is het een beetje duidelijk. Zoals velen van ons zitten wij in de woonkamer lekker tv te kijken.
Nu de nieuwe schuifpui komt ter hoogte van CV2, zal die of verplaatst moeten worden of moet CV1 groter worden qua capaciteit. Maar nu komt de vraag. Als we CV1 groter maken. Zal de warmte dan wel naar de woonkamer gaan? In de keuken hangt ook een behoorlijke radiator. De trap is open maar boven op de eerste verdieping is gelijk een deur om de warmte tegen te houden.

Hopelijk is mijn gebrabbel duidelijk
Graag hoor ik van jullie mening.

Jeroen
 

ABCDE

  • #2
Wat voor radiatoren? Wat voor isolatie? Wat voor glas in de nieuwe pui? Met ventilatieroosters? Welke aanvoertemperatuur heb je nu nodig in de winter?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Je zou CV2 kunnen vervangen voor een vloerconvector als dat al mogelijk is,
of anders tegen de muur langs CV2 een andere radiator plaatsen.
In principe kun je CV2 niet zomaar weglaten omdat je dan vermogen te kort komt
en ook de verdeling in de ruimte is dan niet meer goed.
 

JeroenR1

  • #4
Dank voor de reactie! Het ging mij erom hoe de warmte zou "reageren".
Ik had al zelf wel bedacht om CV1 te vergroten om het weg vallen van CV 2 te compenseren. Maar ik was ook al bang dat de warmte niet snel in de woonkamer hoek komt. Maar aan de andere kant ben ik bang dat als ik een mooie design radiator plaats naast de plek van CV2, dat we dan te veel directe warmte krijgen. Zoals de situatie nu nog is hebben we een grote bank voor de radiator staan. Dus we krijgen al niet de maximale warmte omdat de bank die tegen houdt. Ook qua kosten zou ik misschien beter van CV1 een grotere kunnen maken, want dat is goedkoper dan een design raidator.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu