Pelgrim vaatwasser GVW 835 E pompt niet rond

Timbo

  • #1
Ik heb probleem met de vaatwasser Pelgrim GVW 835 E:

Bij het starten van een willekeurig programma begint hij goed. Maar als er water in de machine staat moet hij dit rond gaan pompen met de circulatie pomp.

Hier zit het probleem: heb er al een stuk glas uit gehaald. De schoepen draaien soepel rond. Maar als ik luister hoor ik alleen een licht gebrom van de pomp vandaan komen. (Heb de kappen er af gehad) Is het nu zo dat de pomp doorgebrand is, of kan er nog iets anders aan de hand zijn?

Alvast bedankt.

Timbo
 

Co de Witgoedman

  • #2
Het zou mischien veroorzaakt kunnen worden door een defecte aanloopcondensator, dit is een witte of aluminium buis en zit vlak bij de motor gemonteerd.
Er gaan ook 2 draden hier vandaan weg naar die motor toe.
 

Timbo

  • #3
Volgens mij kan ik dit checken door de motor aan te duwen als het ware, niet dan? Zonder condensator kan de motor niet beginnen met ronddraaien, maar als ik hem een zetje geef zou hij het moeten doen?

Alvast bedankt
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee helaas gaat dat voor enkelfase motoren met hulpspoel vaak niet op, deze heeft de condensator altijd nodig om te draaien.

Als de motor soepel draait zonder spanning en met weerstand als er spanning op staat, dan heb je een goede kans dat de condensator defect is, en de motor prima werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu