Knal uit de rookgasafvoer

Batse

  • #1
Ik heb hier een intergas hre 28/24 cv ketel die met onregelmaat een harde knal geeft net of je een stuk vuurwerk afsteekt.
Nou is er twee keer een monteur langs geweest en de laatst heeft de ontstekingspen vervangen want dat was de oorzaak volgens hem.
Maar je raad het al hij knalde net alweer wat kan hier de oorzaak van zijn?
 

-Richard-

  • #2
Ondanks dat ik een leek ben op dit gebied toch een reactie, gezien ik dat enige tijd geleden ook precies zo had met mijn Remeha!

Ontsteking na laten kijken bij een bezoek van de monteur, evenals de mengselverhouding, want daar kan het hem namelijk zeker in zitten. Bij mij was het uiteindelijk een pakking welke niet 100% afsloot, en er dus valse lucht binnengetrokken werdt ergens in het branderhuis. Was trouwens niet aan de pakking te zien want deze brak pas bij het afhalen van de pakking. Haarscheurtje dus.
Zeer waarschijnlijk zou het bij u ook iets met het gas/luchtmengsel kunnen zijn, bijvoorbeeld een verkeerde waarde die doorgegeven wordt hierdoor, of een pakking die ergens lekt.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #3
Onstekingstrafo, gas/lucht verhouding afstellen, een simpel klusje maar wel laten uitvoeren door iemand met verstand van zaken.

ik kokm deze klacht vaker tegen aangezien wij veel van deze toestellen in onderhoud hebben, ook zeker de afstand onsteekpen tov het branderbed laten controleren en de kabel van trafo naar pen weghalen tussen de isolatie en mantel en deze vrij leggen van metalen delen kan de oplossing zijn.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Meestal zit het probleem idd in de ontsteektrafo, of de onsteekkabel (die maakt lichte sluiting met mantel deel).

Wat ook nog wel eens voorkomt, is dat de metalen haartjes op de brander de onsteek pen raken. In dit geval heb je een zeer slechte vonk.

Remedie, ontsteekpen van de brander wegbuigen (met kans op breken) of de brander vervangen. Het oppervlak van de brander wil nog wel eens los komen van de brander, met hetzelfe effect.
 

Batse

  • #5
Ik heb de antwoorden uitgeprint, en overlegd met de servicemonteur die heeft de zaken gedaan zoals in de berichten,we wachten af,alvast bedankt.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
We zijn een KLUS forum, niet een forum om antwoorden voor te leggen aan een monteur.
Ik zelf als technicus zou tegen je gezegd hebben, dan doe je het toch lekker zelf!!
Sorry hoor maar daar zijn we niet voor.
 

Batse

  • #7
Bedankt voor je antwoord Obelix.na 32 jaar bij de zelfde werkgever in instalatie branch te hebben gewerkt en na een operatie tegen je gezegd word.je kunt niet terug in je oud beroep. en nu leef van een uitkering wou ik dit graag gerepareerd hebben zonder te veel kosten.hopend je zo voldoende ingelicht te hebben.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Daar gaat het niet om.
Wij zijn een klus forum
Niet een forum om beslagen ten ijs te komen bij de monteur.
Dat je dan veel pech hebt in je leven daar kan ik niks aan doen.
Vindt het overigens dan wel HEEL erg vervelend voor je.
Het betuigd niet van enige mate van spijt dat ik zo'n antwoord geef.
Leef echt wel mee, maar wij worden op die manier tegen andere mensen uitgespeeld en dat is niet de bedoeling.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #9
100% mee eens
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu