Klinkervloer in verbouwde boerderij

Jali

  • #1
Wij zijn zojuist begonnen met de verbouwing van een voormalige veestal tot woonboerderij. Nu bezig met de vloer. De stal is 14 bij 20 meter en verdeeld in 3 delen. 5 meter, 3 en een halve meter en 4 meter breed. Het middelste deel willen we bestraten met klinkers, de twee buitendelen van 5 en 4 en een halve meter beton al dan niet met vloerverwarming.
De buitendelen zijn qua vloeropbouw enz. wel duidelijk, maar het gaat me even om het middendeel. Op de hoogte daarvan zullen we de buitendelen aanpassen. Hier ligt nu een betonplaat, en dat willen we zo houden. Daarop moeten dus klinkers (in cement) komen. Heeft het zin dit middendeel onder de klinkers te isoleren. Zo ja, hoe dan? Waarschijnlijk zullen we hier de wanden (beton) voorzien van wandverwarming (in leemstuc). Heeft iemand tips? De vloer aan de buitenzijden worden op dit moment uitgebroken. Daar ben ik dus redelijk flexibel.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als de ruimte wordt verwarmd is isoleren niet alleen zinvol maar ook gewoon verplicht als je de vloer gaat veranderen.

een cm of 12 eps is zo ongeveer wel genoeg
 

Marcn88

  • #3
Dan kan er onder de klinkers ook vvw worden gelegd en geisoleerd, als je t doet doe het dan meteen goed en isoleer alles en niet de helft
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
12
3
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu