Schuur met klinkervloer isoleren

Stefenpat

  • #1
Hallo, ik heb sinds kort een bestaand huis met ongeïsoleerde houten schuur. Ik wil de wanden, plafond en vloer isoleren. Hoe isoleer ik de vloer het beste en het snelst. Er liggen nu klinkers in zand. Kan ik er een houten vloer overheen leggen zonder eea uit te graven. Op de klinkers breng ik dan eerst folie aan, dan isolatie tussen balklaag en vervolgens dampdichte folie en een chipboard of multiplex platen. Een beetje hoogteverschil vind ik niet zo erg, ik denk dat de nieuwe vloer 10 cm hoger komt. Uiteraard ga ik het geheel beter ventileren, de cv ketel staat er ook, dus verwarming erin gaat lukken.
Graag je advies over de vloer, want ik zou t jammer vinden als die vochtig wordt.
 

Fiesiekus

  • #2
Als die klinkertjes los liggen, kan je ze er misschien ook uit halen (leuk voor in de tuin of op een 2-de hands-site) en op het zand de geïsoleerde vloer opbouwen.
Verder is je opbouw oké.
 

Stefenpat

  • #3
Hoi, zou ik er ook ventilatie onder aan moeten brengen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In uw geval zou ik er voor kiezen om een geïsoleerde betonvloer te maken, qua kosten zou is dit minder dan met hout en met goede aanleg totaal ongevoelig voor vocht.
 

Stefenpat

  • #5
Hoi dank voor je reactie. Dus ik kan gewoon op de klinkers harde isolatie leggen en dan betonvloertje storten. Ik neem aan wel wat drukwapening erin? Hoe dik moet beton minimaal zijn, weet je dat?
 

Fiesiekus

  • #6
Klinkers eruit. Zoek op beton en storten (o,i,d,) en je komt heel veel uitleg tegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu