Gietvloer of vlinderen?

Marc1800

  • #1
Hallo iedereen hier, ben zelf toch wel een all-rounder te noemen, maar heb niet echt ervaring en expertise in een gevlinderde vloer ondanks dat ik het wel eens zelf gedaan heb.
Het gaat om het volgende:
Mijn zus en zwager gaan bouwen, en hebben het idee om een betonvloer te storten met daarin al de vloerverwarming, en deze dan te vlinderen, en daarna pas het gevelwerk op te trekken.
Klinkt leuk, maar je hebt enkele praktische problemen zoals niet mogen spijkeren, boren van de klampen om profielen te stellen, opletten dat stukken lijmblokken niet op de afgewerkte vloer vallen ( dit is dan te voorkomen door de vloer af te dekken met hardboard plaat )

Ander oplossing is misschien eerst vloer storten, naschuren zonder af te spanen, en in de afwerkfase deze bijvoorbeeld met Egaline te bewerken.
Vraag die ik dan heb, is hoe deze Egaline na/tijdens uitharding super strak en glad te krijgen?

Moet ik dan bijv met een vloerspaan de egaline zo strak mogelijk erin smeren, en de volgende dag naschuren, of???

Als dit geschuurd kan worden, waarmee dan?
Hoe werk je het dan in de binnen hoeken af?

Gietvloer hebben we ook aan zitten denken, maar de prijzen van ruim € 100,00 à m2 daar worden ze niet vrolijk van.

In een later stadium smeervloer met daarin de vloerverwarming is misschien ook mogelijk, maar deze vloer is minder slijtvast dan een gestorte vloer, wellicht dat hier mensen mij in kunnen adviseren?

Hoor graag tips en advies om beslagen ten ijs te komen.

Vraag over bedrijven is niet toegestaan en dus verwijderd - mod
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat gaan ze bouwen? Wie gaat bouwen?
 

Marc1800

  • #3
Als je goed leest, kun je zien dat mijn zus en zwager gaan bouwen.

Ze gaan een bijgebouw plaatsen, wat dienst doet voor mantelzorg.

De persoon die daar komt te wonen vindt een gevlinderde betonvloer heel erg mooi.

Gevlinderde vloer is mooi, maar ik weet niet of ik de vloer krijg zoals zij het wil, aangezien ik het slechts een keer of 5 heb gedaan en zeker gezien de natte/koude periode waar we in gaan en in de openlucht, valt het niet altijd mee om een vloer mooi te krijgen, ik kan me nog herinneren dat de vloer na het opschuren bij het spanen toch af en toe iets los liet en we het bijna niet voor elkaar kregen echt een mooi afgewerkte strakke gladde vloer te krijgen.

Alles moet gelijkvloers worden , dus zonder drempels, ook niet tussen badkamerdeur, i.v.m. in de toekomst rolstoel gebruik.

Wie of wat er gebouwd wordt lijkt mij niet relevant trouwens voor de vraag die ik stel, of het nou een paardenstal is of een woonverblijf, ik neem aan dat het antwoord op mijn vraag daardoor niet veranderd?

Ondanks dat ik best veel kan, timmerwerk, metselwerk, stukwerk, straatwerk, voegen, keukens plaatsen etc. etc. is mijn kennis en expertise in een te vlinderen vloer aan de magere kant, en hoopte ik hier meer wijzer te worden en tips te krijgen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Niet zo aanvallend. Het is wel degelijk van belang wat er gebouwd gaat worden. Een woonruimte heeft immers hele andere eigenschappen en eisen dan bv. een zwembad of garage. Als er gezegd wordt dat men gaat bouwen kunnen ze ook alleen opdrachtgever zijn.

Als er in de badkamer tegels komen, kan je dat deel vloer lager uitvoeren, zodat het met de tegels erop gelijk uitkomt.

Over het vlinderen kunnen anderen antwoorden.
 

Blueone

  • #5
Het voordeel van vooraf vlinderen is wel dat de randen ook mooi zijn, dit lukt niet goed als er al gemetseld is. Nadeel is wel dat de vloer veel te lijden (kan) hebben tijdens de bouw.
 

Marc1800

  • #6
Opnieuw ook hier een waardeloze site, dacht dat dit een plek was waar antwoorden te vinden waren, zelfs de moderator komt met niks zinnigs, en antwoorden op gestelde vragen worden er niet gegeven, en Nee ik ben helemaal niet agressief, zoek antwoorden en dacht hier specialisten te vinden, maar als ze er zijn dan houden ze zich wel verd.md stil.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
We werken hier met vrijwilligers die tijd besteden om anderen te helpen. Met zo'n toon verwacht ik niet dat je antwoorden gaat krijgen. Ik zet hier dus een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu