Nieuwe betonvloer, vlinderen of gietvloer?

Duifje

  • #1
Beste allemaal,

Dankzij jullie tips ben ik een stuk verder gekomen met mijn wensen voor een betonvloer in mijn schuur thuis(inpandig aangebracht)

Nu rest er eigenlijk nog 1 vraag.
De betonvloerenman, en ook anderen, beginnen altijd direct over het vlinderen van een vloer. In onze fabriek op het werk hebben we dat ook. Mij valt op dat olielekkages toch altijd in het beton trekken.
Ik ben ook af en toe bezig met (zwarte) olie, en je kunt niet altijd voorkomen dat je wat op de vloer drupt.

Gevlinderde vloeren kun je zonder voorbewerking niet echt coaten. Ik lees overal dat je dan moet stralen of schuren.

Mijn vraag is, is het heel onverstandig om de vloer met een trilbalk af te laten reien, te voorzien van een gietvloer en dan een vloercoating aan te brengen?
Mijn gevoel zegt me dat ik aan het eind van de rit goedkoper uitben, en een vloer overhoud die beter bestand is tegen mijn beoogd gebruik.

In een ander topic werd dezelfde vraag gesteld, maar voordat men de kans kreeg om antwoord te geven is de vraagsteller boos vertrokken. Gietvloer of vlinderen?

Zie ik essentiele voor of nadelen van beide oplossingen over het hoofd?

Bij voorbaat dank voor jullie reactie;

Gert
 

Duifje

  • #2
Inmiddels heb ik nog steeds niet echt uitsluitsel over wat ik zal doen. Het is eigenlijk alleen maar erger geworden met nog een optie; tegelen met doorbakken tegels.
Het voordeel van tegelen is dat het goed bestand is tegen vloeistoffen, en je het makkelijk schoon kunt maken. Daarbij kan ik het tegelen zelf doen, en vlinderen niet.

Het nadeel zijn echter de voegen. Als je met een garagekrik (harde wieltjes) rijdt dan kom je die voegen natuurlijk tegen.

Ik hoop dat iemand me alsnog kan adviseren in deze opties.

Bij voorbaat dank,

Gert
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Kies grote tegels zonder afgeronde kant. Klein voegje ertussen en rollen maar :lol:
 

Duifje

  • #4
Dankjewel voor je reactie IJkenhout!

Ik begrijp dat jij tegels dus ook zou verkiezen boven een gevlinderde of gegoten vloer?

Overigens zat ik nét je draadje te lezen over het gieten van de dorpel. Hier ga ik me dit voorjaar ook aan wagen om 3 onderdorpels van buitendeuren te doen :-)

Groeten,

Gert
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Tegels hebben een betere uitstraling maar zijn wellicht wat duurder en meer werk om te maken. Is wel het beste schoon te maken. Dus als ik een voorkeur zou hebben, zou het tegels zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu