Behangen over piepschuim

Lucky27_

  • #1
Hallo,

Ik wil mijn zolder opknappen.
Situatie: Zolder heeft draagbalken die uitsteken en tot aan de top van het dak is er piepschuim tegen de wanden aangeplakt tussen de draagbalken in.

Het piepschuim is fragiel, want als je er met iets tegenaanstoot komt er een deuk in. Daarnaast is het een lelijke afwerking. Echter, omdat het piepschuim wel isoleert, lijkt het mij handig om het te laten zitten en hieroverheen af te werken.

De easy way(dacht ik) is er glasweefselbehang overheen te plakken. Alleen is piepschuim een vreemde ondergrond om tegenaan te lijmen.
Vraag: Is het mogelijk om over piepschuim heen te behangen? Met welke lijm moet ik dit dan doen?

Voor de lagere stukken zal ik hoe dan ook eerst iets van multiplex o.i.d. ertegenaan moeten zetten aangezien ik anders alsnog last houdt van deuken als er iets tegenaan stoot.

Hoop dat jullie een paar goede tips hebben om dit klusje te klaren.
Alvast bedankt.
Gr.Els
 

Sjaan Smit

  • #2
Kzou het niet behangen,straks dondert de heleboel naar beneden...Gewoon tengels op je balken maken en dan gipsplaten/mdf ofzo. Dan is het altijd glad en behangen maar.....
 

Lucky27_

  • #3
O.k. dan wordt het toch constructie met mdf/gipsplaten.
Bedankt voor je snelle reactie.
Gr.Els
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Ook beter in verband met de brandveiligheid dus.
 

Sjaan Smit

  • #5
Ik zou dat piepschuim of wat het ook was wel laten zitten voor de isolatie....Suc6
 

Athalon

  • #6
Ik heb verleden jaar eens een test gedaan op mijn piepschuim tegen het dak, daar wilde ik glasweefsel op plakken maar liep tegen hetzelfde probleem aan als u :D Ik heb toen wat testen gedaan met verdunde witte houtlijm op het piepschuim, laten indrogen (niet teveel) en daarna glasweefsel erin geplakt, dat werkte als een trein en inmiddels zit het weefsel vast tegen de schotten en heeft nergens losgelaten zelfs niet na het latexen 2x, maar de helling mag niet minder zijn dan 45 graden, want dan is het glasweefsel te zwaar om vast te blijven zitten in de houtlijm. :)
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Levensgevaarlijk, piepschuim behangen. Als je brand krijgt lekt het alle kanten op. Je zult het minstens af moeten werken met gips. Ik zou er zelf voor kiezen om het piepschuim te verwijderen en dan achter het gips ook maar gelijk steenwol of glaswol te plaatsen. Je hebt de zolder dan gelijk optimaal geïsoleerd.
 

Sjaan Smit

  • #8
Daar heb je zeker een punt.....
 

Lucky27_

  • #9
Bedankt voor jullie op-, en aanmerkingen.

Ik ga liever voor goed werk, dan half en afgeraffeld werk.
Behangen is de easy-way, maar ivm jullie waarschuwingen over brandgevaarlijkheid.....denk ik wel 2x na voor ik dat ga doen.

Het worden dus gipsplaten! Op internet heb ik tips gevonden over de juiste wijze hoe je de platen moet monteren op schuine wanden naar een puntdak toe. Jammer genoeg geen voorbeeld plaatjes gevonden over het maken van tengels / rachels..

Ik twijfel nog wel over het wel/niet laten zitten van het gips.

Tot zover.. ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu