Deur en deurpost behangen

Joydamen

  • #1
Ik heb een vraag aan de behangexperts van Nederland! :)Ik heb een muur naast m'n deur behangen met een patroon en kom tot de conclusie dat ik ook de deuren deurpost (van aluminium) zou willen meebehangen, zodat de deur nauwelijks opvalt. Nu is mijn vraag: Is het mogelijk om een deurpost ook te behangen? Of zal deze snel lelijk worden doordat de deur er steeds tegen aankomt wanneer deze dicht gedaan wordt. Het is een trapkastdeur die nooit geheel dicht geklikt wordt, dus het lijkt mij dat het niet heel snel zal beschadigen. Mijn volgende vraag: hoe kan ik de deurpost het beste behangen? Hoe zorg ik ervoor dat het behang goed blijft zitten op de deurpost en het patroontje op het behang goed doorloopt?

Ik heb wat foto's bijgevoegd. Boven de deur is een soort nis, dus ik dacht eraan om dit dicht te maken zodat ik dit als een geheel kan behangen (zo voorkom ik al die lastige hoekjes wat het patroon ook niet ten goede doet).

Alle ideeën en hulp is welkom! Alvast erg bedankt.

5d79932d-df22-4115-90d8-6312f06717d3.jpg
8079b55e-ccc5-4702-8a84-a0a3c290d66c.jpg
33861ded-fe85-4ff6-ac4d-c983337287de.jpg
d2bdd2fa-e35e-43d9-a300-aea742f26a3d.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U hebt een metalen polynorm kozijn met een geblindeerd bovenlicht. Want zo heet die nis die normaliter glas bevat. Er zit nu een boardplaat in. Behangen over glad metaal wordt geen succes omdat de lijm niet goed kan hechten op de ondergrond. Bovendien loopt het patroon door de korte doorloop (maat van het kozijn) niet mooi door en krijgt u geen mooie aansluitingen door de velen hoeken.
 

Joydamen

  • #3
Ha Kees, bedankt voor je reactie. De hoekjes maken het inderdaad lastig met het patroon. In dit geval kan ik het beste de deurpost dus niet mee behangen? Ik las dat behang wel op gladde ondergronden pakt met behangrandenlijm. Heeft u of iemand anders hier ervaring mee?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Dat is idd wat pasteuzer dan reguliere behanglijm maar probleem blijft de gesloten ondergrond van metaal.
 

De Bob

  • #5
In de jaren 60/70 werden zeer veel deuren behangen, veelal eerst met hardboard beslagen, het was toen de normaalste zaak van de wereld, deze deur wat matteren/schuren en gewoon behangen met de regulieren lijm, zo ook het bovenlicht, de kozijnen wordt een gepriegel om dat te behangen, ik zou dat in een bij passende kleur schilderen.
 
Laatst bewerkt:

Joydamen

  • #6
Bedankt heren! Ik ga wat spullen aanschaffen en zal laten weten hoe/of het gelukt is!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Om de deurklinken van die met behang beklede houten deuren kreeg je na verloop van tijd dan van die zwart uitgeslagen handvlekken door huidvet. Binnenpanelen van vitrinekasten doe ik nog op verzoek steeds met behang op hout, maar die belast je niet. Mijn verhaal beperkte zich hier tot het metalen kozijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu